tetartopress

Πάτρα: Συνεχίζεται η λειτουργία του Υπνωτηρίου και του Κέντρου Ημέρας έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου


Από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), ανακοινώνεται η συνέχιση της λειτουργίας του Υπνωτηρίου για την φιλοξενία όλων των αστέγων συμπολιτών μας έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διανυκτερεύσουν σε χώρο του κτιρίου «κέντρου αστέγων» επί της Μπουκαούρη 100 και Γούναρη.

Η υποδοχή θα γίνεται κατά τις ώρες 19:00 έως 21:00 και η φιλοξενία των αστέγων θα είναι δυνατή έως τις 9 το πρωί της επόμενης. Η διαμονή στον χώρο παρέχει την δυνατότητα για μπάνιο και σίτιση.

Ωστόσο, γενικά τις ημέρες του ψύχους, κάθε πολίτης που ζει σε συνθήκες αστεγίας ή σε ακατάλληλες κατοικίες, που δεν επαρκούν για την προστασία του από το κρύο, μπορεί να προσέλθει κατά τη διάρκεια της ημέρας στο κέντρο αστέγων (υπνωτήριο, κέντρο ημέρας αστέγων), για να ζεσταθεί, να σιτιστεί, να πλυθεί και να προστατευτεί.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους  κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα ασύλου κ.λπ.).

Όλοι οι φιλοξενούμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης της διασποράς του covid -19 όπως αυτά προβλέπονται από την δομή σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΟΔΗΠ:

Η Ομάδα Δρόμου των Δομών Αστέγων συνεχίζει να βγαίνει στους δρόμους της πόλης και δεν καταγράφει  απλά τα περιστατικά. Βγαίνει τα βράδια με κρύο, σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, προσεγγίζει τους αστέγους, τους προσφέρει φαγητό, ζεστά ροφήματα, κλινοσκεπάσματα, συνομιλεί μαζί τους, μαθαίνει τις ανάγκες τους και τους ενημερώνει για τις υπηρεσίες που μπορούμε να τους προσφέρουμε ανεξάρτητα εάν εκείνοι επιθυμούν ή όχι να τις λάβουν.

Θυμίζουμε για μια ακόμη φορά, ότι ο Δήμος μας μέσω του ΚΟΔΗΠ, κατέθεσε πρόταση για λειτουργία Δομών Αστέγων στα πλαίσια της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020 και σήμερα οι δομές συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται από την συγκεκριμένη  προγραμματική περίοδο καθώς έχει πάρει παράταση έως το τέλος του 2023. Το διάστημα αυτό έχουν φιλοξενηθεί και υποστηριχθεί περισσότεροι από 130 συνάνθρωποί μας. Λειτουργούν με αποκλειστική ευθύνη του ΚΟΔΗΠ, χωρίς τη μεσολάβηση ΜΚΟ ή εταιρειών.

Στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, όμως (κατά το διάστημα 2007-2013) δεν υποβλήθηκε κανένα αίτημα από την τότε Δημοτική αρχή για ξενώνα φιλοξενίας αστέγων.

Σε κάθε περίπτωση άστεγοι πολίτες που θέλουν να ενταχθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πέραν της περιόδου του ψύχους, μπορούν να ενημερωθούν για τις αναγκαίες διαδικασίες προκειμένου να ενταχθούν στο Υπνωτήριο και το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο παρακάτω τηλέφωνο κατά τις ώρες  8 π.μ. έως 9 μ.μ.: 2610342995 & 2614400300.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Η πηγή των παρθένων

«Η πηγή των παρθένων» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στην Ανδόρα

Η Weirdwave, παρουσιάζει τη σουηδική ταινία «Η πηγή των παρθένων» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, μια ταινία που σημάδεψε τα κινηματογραφικά πράγματα ...
Ελένη Κυριαζοπούλου

Έκθεση Ζωγραφικής της Ελένης Κυριαζοπούλου στην Black Duck

Η γκαλερί του Black Duck φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Κυριαζοπούλου με τίτλο “Momentum” από τις 7 έως τις 17 του ...
Ο γλάρος και η φάλαινα

«Ο Γλάρος και η Φάλαινα» στο Εργοτάξιον

Το παιδικό διαδραστικό μιούζικαλ «Ο Γλάρος και η Φάλαινα» ανεβαίνει κάθε Κυριακή στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον  όπου μέσα από διαδραστικά τραγούδια, ...
Ο «Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ

Παράταση παραστάσεων για τον Παιχνιδοποιό στο Μικρό Γκλόρια

Ο «Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ μεταφέρεται στη σκηνή του Μικρού Γκλόρια. Το έργο αυτό ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 11817 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top