tetartopress

Πάτρα: Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοζωίας

45ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας

45ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοζωίας της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ), αλλά και τις ενέργειες του Δήμου Πατρέων στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο Δρέπανο, παρουσίασαν στους μικρούς μαθητές της Α’ και της Β’ τάξης του 45ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας, η Υπεύθυνη Διαχείρισης των ζώων συντροφιάς  του Δήμου Πατρέων, Γιούλα Ανωγιάτη και η θετική εκπαιδεύτρια  ζώων συντροφιάς, Ελένη Κασπίρη, ανταποκρινόμενες στην πρόσκληση της δασκάλας κυρίας Σωτηροπούλου.

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο της  ευαισθητοποίησης των μαθητών, από τους αρμόδιους του Δήμου, σε θέματα ζώων.

Η συμμετοχή των παιδιών στην συζήτηση ήταν εντυπωσιακή, αφού το ενδιαφέρον τους ήταν μεγάλο και οι απορίες τους πολλές, μέσα από τις οποίες φάνηκε και η ευαισθησία τους για το θέμα των αδέσποτων και εγκαταλειμμένων ζώων στην πόλη μας.

Μέσα από την συζήτηση με τα παιδιά και την προβολή βίντεο και φωτογραφιών, στόχος ήταν η καλλιέργεια του σεβασμού, της ενσυναίσθησης, της ενθάρρυνσης της φιλοζωικής παιδείας και ευαισθητοποίησης των παιδιών σε πολλά θέματα που αφορούν στα ζώα (δικαιώματα, ελευθερίες, ανάγκες, εγκατάλειψη, κακοποίηση, αδέσποτα κ.λπ.).

Το πρόγραμμα παρουσιάζεται ήδη από το Δήμο Πατρέων από το 2017 σε μαθητές Α/Θμιας και Β/Θμιας εκπαίδευσης, καθώς και στις κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13475 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top