Τέταρτο

Πάτρα: Συνεχίζονται από τον Δήμο οι εργασίες διαμόρφωσης σε Βόρειο Πάρκο και Πλαζ


Συνεχίζονται από τον Δήμο οι εργασίες για την δημιουργία του Βόρειου Πάρκου της Πάτρας, που θα εκτείνεται από την περιοχή της Τερψιθέας (Μείλιχος) έως το Κολυμβητήριο της Αγυιάς.

Το Βόρειο Πάρκο έχει ενταχθεί στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για το παραλιακό μέτωπο. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αποκατασταθεί σταδιακά ο παραλιακός χαρακτήρας της Πάτρας και η πόλη να έχει την θάλασσα που θα την απολαμβάνουν ο Πατραϊκός λαός και οι επισκέπτες.

Στο χώρο του Βόρειου Πάρκου θα γίνουν αναπλάσεις, χώροι πρασίνου, χώροι αναψυχής, ποδηλατόδρομος, κ.λπ.

Παράλληλα, ολοκληρώνονται και οι παρεμβάσεις του Δήμου στην πλαζ της Αγυιάς, με εργασίες που γίνονται αποκλειστικά από τους εργαζόμενους και τα μηχανήματα του Δήμου, προκειμένου οι χιλιάδες επισκέπτες, να απολαμβάνουν τη θάλασσα, με σκίαστρα, ντουζιέρες και καμπίνες – αποδυτήρια.

Πρόσφατα ο Δήμος, αποκατέστησε και την εντελώς κατεστραμμένη από την κακοκαιρία ακτή της πλαζ, που ήταν επικίνδυνη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, η παρέμβαση ήταν αναγκαία, για να έχουν ασφαλή πρόσβαση στη θάλασσα οι εκατοντάδες που την επισκέπτονται καθημερινά και συγκεκριμένα  τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ), με κινητικά προβλήματα και οι ηλικιωμένοι. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7463 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top