Τέταρτο

Πάτρα: Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι ξεναγήσεις στο ιστορικό καταφύγιο κάτω από τα Υψηλά Αλώνια


Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα, από την ημέρα που το ιστορικό καταφύγιο κάτω από τα Υψηλά Αλώνια της Πάτρας άνοιξε τις πύλες του, η προσέλευση σε αυτό, του κοινού από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.

Όπως αναλυτικά αναφέρεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό:

Μέχρι στιγμής εκατοντάδες πολίτες είχαν τη δυνατότητα να δουν τους χώρους του καταφυγίου, στους οποίος φιλοξενείται η έκθεση ιστορικού και αρχειακού υλικού και να  ακολουθήσουν τα «βήματα» της «εικαστικής διαδρομής», η οποία περιλαμβάνει έργα επτά εικαστικών δημιουργών. Σε αυτή συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί, Αγάθου Χρύσα, Bressoud Ganaelle, Καννελοπούλου Μαρία, Κοντόγεωργα Τότα, Μεθενίτης Σπύρος, Μόρφη Δώρα και Φερεντίνος Παναγιώτης.

Παράλληλα, μοναδικό είναι το ενδιαφέρον σχολείων (Δημοτικών, Γυμνασίων, λυκείων) συλλόγων, κινήσεων και σωματείων, για την πραγματοποίηση προγραμματισμένων ξεναγήσεων. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει είναι το γεγονός, ότι μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί ξεναγήσεις μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου.


Να σημειωθεί πως ο χώρος του καταφυγίου θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό και την πραγματοποίηση οργανωμένων ξεναγήσεων για όσο  διάστημα απαιτηθεί.

Τις ξεναγήσεις πραγματοποιούν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εργαζόμενοι στον Πολιτιστικό Οργανισμό.

Ο χώρος είναι ανοιχτός για το κοινό κάθε Τετάρτη από τις 18.00 έως τις 20.00 και κάθε Κυριακή από τις 11.00 έως τις 13.00. Επίσης γίνονται προγραμματισμένες επισκέψεις – ξεναγήσεις σε Συλλόγους – Σωματεία μετά από συνεννόηση. (Τηλέφωνα επικοινωνίας 2610-624-088).

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8237 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top