Τέταρτο

Πάτρα: Συνέλευση Δημοτικής Ενότητας Παραλίας


Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, λαϊκή συνέλευση  της Δημοτικής Ενότητας Παραλίας, με την παρουσία εκπροσώπων φορέων της περιοχής και κατοίκων για να συζητηθούν τα θέματα της περιοχής και να γίνει διάλογος επί αυτών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου:

«Είναι τιμή μας να διεκδικήσουμε από αυτούς που μας κλέβουν. Με τη μηχανοκίνητη πορεία και τη συγκέντρωση του Σαββάτου 29 Γενάρη στο Σύνταγμα, θα δείξουμε στην κυβέρνηση ότι δεν κάνουμε πίσω στα αιτήματα της Πάτρας και θα στείλουμε μηνύματα και σε άλλους Δήμους της χώρας να κάνουν το ίδιο». Αυτό τόνισε, στη Συνέλευση της Δημοτικής Ενότητας Παραλίας, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, καλώντας τους εκπροσώπους των φορέων που ήταν παρόντες, να συμμετέχουν στην μεγάλη κινητοποίηση που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Τη συνέλευση άνοιξε, με την τοποθέτησή της, η Αντιδήμαρχος Αναστασία Τογιοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Είναι πολλαπλές οι ζημιές από τον covid και για το λαό αλλά και για το Δήμο. Λόγω της πανδημίας, τη χρονιά που πέρασε, μειώθηκαν οι ρυθμοί μας, γιατί και χρηματοδότηση δεν είχαμε και αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε με λιγότερο προσωπικό.

Μέχρι τώρα σταθήκαμε στο πλευρό κάθε λαϊκής οικογένειας που δοκιμάστηκε από την πανδημία, από την ανεργία και την ακρίβεια.

Η κυβέρνηση, που παρακρατεί από το Δήμο τις χρηματοδοτήσεις, θέλει να μας σπρώξει στο να βάλουμε επιπλέον φόρους στους δημότες.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα σύστημα που θέλει τις υπηρεσίες του Δήμου να περάσουν σε ιδιώτες εργολάβους γι’ αυτό και μας απαγορεύει τις προσλήψεις.

Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο και το δείχνουμε στην πράξη. Όταν αναλάβαμε Δημοτική Αρχή τα τέλη στη Δημοτική Ενότητα Παραλίας, ήταν 1,2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Το 2015 τα πήγαμε 0,90 ευρώ το τετραγωνικό, το 2020 0,81 ευρώ το τετραγωνικό και το 2021 0,73 ευρώ το τετραγωνικό. Αντί να αυξήσουμε τα τέλη, τα μειώσαμε και θα συνεχίσουμε έτσι.

Για να μπορούμε να καλύψουμε όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας και για να γίνουν έργα που θα ωφελήσουν το λαό, πρέπει να διεκδικήσουμε τα λεφτά που μας χρωστάει το κράτος. Πρέπει να διεκδικήσουμε όλα αυτά που χρωστά η κυβέρνηση στον πατραϊκό λαό, από τον οποίο μόνο παίρνει. Γι’ αυτό σας θέλουμε όλους μαζί μας στη μεγάλη κινητοποίηση στο Σύνταγμα, για να τους πούμε ότι δεν θα σταματήσουμε αν δεν δικαιωθούμε».

Ακολούθως πήρε το λόγο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, και αναφέρθηκε στο σημαντικότατο, όπως το χαρακτήρισε, έργο της αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή και υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί με προσωπικό η ΔΕΥΑΠ για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δημοτών για έργα, τονίζοντας ότι «δεν θα αφήσει η Δημοτική Αρχή να χάσει το δημόσιο χαρακτήρα της η υπηρεσία ύδρευσης όπως θέλουν οι κυβερνώντες για όλες τις δημοτικές υπηρεσίες ύδρευσης».

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των δημοτικών κοινοτήτων και οι φορείς που ήταν παρόντες θέτοντας ζητήματα που απασχολούν τις κοινότητές τους, αναγνωρίζοντας το ενδιαφέρον και το έργο που κάνει η Δημοτική Αρχή, ενώ εκδήλωσαν και το ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο Σύνταγμα.

Στην λαϊκή συνέλευση παρέστησαν η Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, ο Αργύρης Φιλιππόπουλος, Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Κοινοτήτων, Πρόεδροι κι εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9995 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top