tetartopress

Πάτρα: Σύσκεψη για τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18/11/2022 στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, κτήριο Ι. Καραμανδάνη (Μπάρρυ), πλατιά σύσκεψη για τη λειτουργία του θεάτρου ενόψει των ερευνών, αποκλειστικά για μελετητικούς σκοπούς, που έχουν ήδη ξεκινήσει στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων από το Υπουργείο και θα συνεχιστούν από τις εταιρείες μελετών που έχουν επιλεγεί.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν από τον Δήμο ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πέτρος Βάης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Λουκάς Θάνος. Από το ΥΠΠΟΑ μέλη της επιτροπής παρακολούθησης του έργου και του τμήματος συντήρησης έργων και μεγάλος αριθμός ειδικών από τις εταιρείες μελετών του έργου για εξειδικευμένες γεωλογικές, στατικές, τοπογραφικές και μελέτες συντήρησης. Διαδικτυακά συμμετείχαν στη σύσκεψη και εκπρόσωποι της επιστημονικής επιτροπής από καθηγητές του πολυτεχνείου.

Στη συνάντηση το ΔΗΠΕΘΕ ενημέρωσε για τις δράσεις του θεάτρου που παρουσιάζονται αυτή την εποχή και κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και η κάθε μελετητική ομάδα τις ανάγκες εργασιών στο θέατρο τοπικά και χρονικά, προκειμένου να επιτελέσει το έργο της.

Με αμοιβαία κατανόηση ορίστηκαν οι χρόνοι για τις αναγκαίες εργασίες της κάθε μελετητικής ομάδας με γνώμονα τη μικρότερη δυνατή επίδραση στο πρόγραμμα της θεατρικής λειτουργίας. Μετά τη σύσκεψη ακολούθησε επίσκεψη στο θέατρο Απόλλων και εξέταση όλων των χώρων του θεάτρου.

Η εικόνα που υπάρχει σήμερα είναι αισιόδοξη για τη λειτουργία του θεάτρου. Το επόμενο χρονικό διάστημα και για ένα δεκαπενθήμερο θα γίνονται εργασίες,στις κατάλληλες μέρες και ώρες,με αρμονική συγκατοίκηση στο θέατρο. Θα παραδοθεί το θέατρο στα μέσα Γενάρη και για έναν περίπου μήνα, την καρναβαλική περίοδο που οι θεατρικές δράσεις δεν είναι έντονες.

Επομένως το θέατρο θα μπορεί να προγραμματίσει απρόσκοπτα τις εκδηλώσεις του για την Άνοιξη αλλά και την επόμενη χειμερινή θεατρική περίοδο και μέχρι την εγκατάσταση του εργολάβου ανακαίνισης του θεάτρου. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες εργασιών αυτό το δίμηνο θα καθοριστούν σύντομα και θα ανακοινωθούν.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Πάτρα: Έκθεση με μικρογλυπτά του Δημήτρη Κοροβέση στο Πολύεδρο

Πάτρα: Έκθεση με μικρογλυπτά του Δημήτρη Κοροβέση στο Πολύεδρο

Έκθεση με μικρο γλυπτά του εικαστικού Δημήτρη Κοροβέση εγκαινιάζεται την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, στο Πολύεδρο (Κανακάρη ...
Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ «Κωμωδία σε 4 πράξεις» στο Θέατρο Θησείον

Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ «Κωμωδία σε 4 πράξεις» στο Θέατρο Θησείον

Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ «Κωμωδία σε 4 πράξεις» από 11 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Θησείον. Σκηνοθετεί η Δέσποινα Ντορίνα Ρεμεδιάκη Μια ...
«Δάφνη» της Rafaella Marcus - Ένα αστικό δράμα με έμφυλες αποτυπώσεις

«Δάφνη» της Rafaella Marcus – Ένα αστικό δράμα με έμφυλες αποτυπώσεις

Η Pamela Demory στο βιβλίο της Queer/Adaptation: An Introduction, παρατηρεί «Το να κάνεις κάτι queer σημαίνει να το κάνεις περίεργο ...
“Ω! Christmas Three!” από τη θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο

“Ω! Christmas Three!” από τη θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο

Η Θεατρική Ομάδα Τικ Τακ Ντο παρουσιάζει τη Χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση: “Ω! Christmas Three!” Ο Άγιος Βασίλης μόλις έχει μοιράσει ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13631 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top