Τέταρτο

Πάτρα: Σύσκεψη στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου για το αρχείο του Μπάμπη Γκολέ


Ο προγραμματισμός και σχεδιασμός μιας εκδήλωσης αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του πατρινού ρεμπέτη Μπάμπη Γκολέ, στην οποία για πρώτη φορά θα εκτεθεί και μέρος από το προσωπικό του αρχείο, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου, στα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού, στην οποία συμμετείχαν η αδελφή του αείμνηστου λαϊκού τραγουδιστή Θεώνη Γκολέ, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και το μέλος του Δ.Σ. Ανδρέας Μάζης.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό:

Στη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης και οι χώροι που ενδείκνυνται, προκειμένου να φιλοξενηθεί το αρχείο του Μπάμπη Γκολέ το οποίο παραχωρήθηκε μετά το θάνατό του από την αδελφή του, στο Δήμο της Πάτρας.

Η Θεώνη Γκολέ στη διάρκεια της συνάντησης εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον τρόπο που μέχρι σήμερα ο Δήμος της Πάτρας φύλαξε και προστάτεψε το αρχείο. Παράλληλα εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στους χειρισμούς που γίνονται, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή διαχείριση του αρχειακού υλικού, σε ότι αφορά τη φιλοξενία του σε ένα χώρο ο οποίος θα συνάδει με το έργο και το «στίγμα» του Μπάμπη Γκολέ.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10161 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top