Πάτρα: Τελευταία «στροφή» για το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με «Το φιντανάκι»

Τελευταία «στροφή» την Τετάρτη 14/9 στις 9.00 το βράδυ για το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με την παράσταση «Το φιντανάκι» που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Χουρδούμη από την ομάδα «Χορολάτρες» του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας «Άγιος ιωάννης», στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.
«Το φιμντανάκι» είναι γραμμένο από τον Παντελή Χορν και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα νεοελληνικά έργα. Είναι δραματικό έργο της αθηναϊκής γειτονιάς του μεσοπολέμου και γράφτηκε το 1921 Το θέμα είναι εμπνευσμένο από τα γεγονότα της εποχής. Οι οικονομικές όσο και οι κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη.
Όλα εκτυλίσσονται σε μια πλακιώτικη αυλή λίγο καιρό πριν από την Μικρασιατική καταστροφή. η Τούλα, (το νεαρό φιντανάκι), φτωχή μοδίστρα, κόρη του ταχυδρόμου κυρ- Αντώνη, θα γνωρίσει τον έρωτα στο πρόσωπο του Γιάγκου, ενός νέου άνεργου μάγκα (κουτσαβάκης). Ο Γιάγκος θα προδώσει τον έρωτά της για χάρη της Εύας, που εκτός από όμορφη έχει και πολλές γνωριμίες που ίσως φανούν χρήσιμες στον Γιάγκο.
Η Τούλα όμως, περιμένει το παιδί του. Μπροστά στο σκάνδαλο και με προτροπή της κυρά-Κατίνας, μιας γυναίκας ελαφρών ηθών- ο κυρ-Αντώνης θα καταχραστεί χρήματα της υπηρεσίας του και θα κινδυνέψει να οδηγηθεί στη φυλακή. Στο τέλος του έργου, ο κυρ-Αντώνης πεθαίνει, πληγωμένος βαθιά στην αξιοπρέπειά του, και η Τούλα ακολουθεί τον ηλικιωμένο αλλά εύπορο Γιαβρούση προκειμένου να φύγει από την φτώχεια.
Πληροφορίες
Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, Κορύλλων 2, Πάτρα | Οδηγίες Πρόσβασης μέσω Google map
Οι τίτλοι τέλους για το φετινό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου θα «πέσουν» και επίσημα στις 9.00 το βράδυ την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στην «Ιχθυόσκαλα» στο Νότιο Πάρο της Πάτρας, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με δωρεάν είσοδο για το κοινό, από το μουσικό σχήμα Banda Morena.
Πάτρα: Τίτλοι τέλους για το φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου με live των Banda Morena