tetartopress

Πάτρα: Το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ συνεχίζει να υποστηρίζει και στις ημέρες της κρίσης λόγω Covid-19


Η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να πλήξει πιο σκληρά ανθρώπους με πρόβλημα χρήσης ή εξάρτησης από ουσίες, για λόγους που συνδέονται τόσο με τη γενική κατάσταση της υγείας τους όσο και με τον κοινωνικό τους αποκλεισμό. Άλλωστε, οι ίδιες οι πρακτικές και οι συνθήκες χρήσης ουσιών -ενέσιμα, ενδορρινικά ή από το στόμα- μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα μετάδοσης του ιού.

Τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε είναι σημαντικό, παρά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ή αυτο-περιορισμού, οι άνθρωποι που έχουν, προσωπικά ή οικογενειακά, ανάγκη από βοήθεια για θέματα εξάρτησης, να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες. Το ΚΕΘΕΑ έχει προσαρμόσει τη λειτουργία του, ώστε να συνεχίζει να προσφέρει βοήθεια, διασφαλίζοντας συγχρόνως την προστασία της δημόσιας υγείας, των εξυπηρετούμενων και των εργαζομένων του.

Το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ στην Πάτρα προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις  πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε συνεχίζει να υποστηρίζει τους συνανθρώπους μας με προβλήματα χρήσης ουσιών ή εξαρτητικές συμπεριφορές καθώς και τις οικογένειές τους.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο συνεχίζει τη λειτουργία του, τηρώντας αυστηρά μέτρα πρόληψης τα οποία έχουν ληφθεί σε όλες τις υπηρεσίες υγείας, παρέχει υπηρεσίες μόνο σε ατομικό επίπεδο ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Παράλληλα υπάρχει συνεχής επικοινωνία και δικτύωση με άλλους φορείς της πόλης μας, όπως η κοινωνική υπηρεσία των φυλακών Αγ. Στεφάνου ή ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, προκειμένου να συντονίζουμε από κοινού δράσεις υποστήριξης των συνανθρώπων που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας.

Η επικοινωνία με το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ μπορεί να γίνει καθημερινά από τις 8:00 – 16:00 στο τηλέφωνο 2610 343400 καθώς και μέσω του email: [email protected].

Δυνατότητα επικοινωνίας επίσης υπάρχει στο 1145, τη Γραμμή Βοήθειας για τις εξαρτήσεις, καθημερινές 9:00 – 17:00 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Οι αξίες της υπευθυνότητας και της συλλογικότητας που διέπουν την φιλοσοφία του ΚΕΘΕΑ, αυτές τις ώρες περισσότερο από ποτέ, γίνονται πρωτεύουσες στην κοινωνία και αυτό επιτρέπει σε όλους μας να ελπίζουμε στο καλύτερο.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...
Farah Nabulsi: The Present

Κρήτη: 1o Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Παλαιστινιακών Ταινιών

Το 1ο Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου Κρήτης (PiffAgios Nikolaos) είναι μια ανεξάρτητη μη εμπορική, μη κερδοσκοπική πολιτιστική πρωτοβουλία όπου μέσα από ...
Πάτρα: «Med ούσα - Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Πάτρα: «Med ούσα – Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Το Θέατρο Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172Β, Πάτρα) παρουσιάζει την παράσταση πειραματικού χοροθεάτρου «Med ούσα - H μεταμόρφωση της Γοργούς» το Σάββατο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13928 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top