tetartopress

Πάτρα: Το «Όσκαρ και Λίλι» στην οθόνη του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου


Με μία ταινία η οποία λατρεύτηκε από το κοινό σε όλες τις χώρες που προβλήθηκε, αναδείχθηκε νικητής του Grand Prix στο FIFEM (Montreal) και πήρε το διάσημο βραβείο Max Ophüls στη Γερμανία καθώς και πολλά ακόμα βραβεία , μέσα από τα  οποία αποδεικνύεται ότι αυτή η μοναδική ανθρώπινη, πολιτική, ζεστή και γοητευτική ιστορία που πραγματεύεται άγγιξε τις καρδιές ενηλίκων και  νέων, συνεχίζονται οι προβολές της ενότητας του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου.

Τίτλος της ταινίας την οποία σκηνοθετεί ο Arash T. Riahi «Όσκαρ και Λίλι» (Oskar & Lilli). Μέσα από το φακό του ο Riahi περιγράφει τις βιωματικές καταστάσεις δύο προσφυγόπουλων από την Τσετσενία, Του 8χρονου Όσκαρ και της 13χρονης Λίλι, που ζουν τα τελευταία έξι χρόνια στην Αυστρία και πρόκειται να απελαθούν μαζί με τη μητέρα τους.

Η απόπειρα αυτοκτονίας της τελευταίας έχει ως αποτέλεσμα τη βραχυπρόθεσμη αναβολή της απέλασης, αλλά σημαίνει και τον αναγκαστικό χωρισμό της οικογένειας. Η ελπίδα των παιδιών ότι θα ξανά ενωθούν με τη μητέρα τους τροφοδοτείται από την αγάπη του ενός για το άλλο και παρακάμπτει όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια με πάθος και ποιητικότητα. Μια γλυκόπικρη οδύσσεια, που αποκαλύπτει ότι κάποιες φορές για να επιζήσεις χρειάζεται να ερμηνεύσεις τον κόσμο γύρω σου με πολλούς διαφορετικούς τρόπους….


Συντελεστές

Σκηνοθεσία:Arash T. Riahi

Πρωταγωνιστούν: Leopold Pallua, Rosa Zant, Christine Ostermayer

www.imdb.com

Πληροφορίες

Κυριακή  3 Ιουλίου στις 21:30

Ιχθυόσκαλα, Τέρμα Τριών Ναυάρχων, Πάτρα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Η είσοδος στις προβολές του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου είναι δωρεάν.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ανακάλυψε το πλήρες πρόγραμμα του Athens Music Week

Ανακάλυψε το πλήρες πρόγραμμα του Athens Music Week

4 μέρες, 4 venues, 40 καλλιτέχνες και 160 ομιλητές από 26 χώρες. Το μοναδικό γεγονός στην Ελλάδα που ενώνει το ...
«Μουσικός Μάιος» από τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών

«Μουσικός Μάιος» από τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών

Τον 27ο χρόνο διανύει ο θεσμός «Μουσικός Μάιος», ο οποίος ξεκινά την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, σταθερά στις 9 μ.μ ...
Corine Pelluchon «Ο Διαφωτισμός στην εποχή του εμβίου»

Corine Pelluchon «Ο Διαφωτισμός στην εποχή του εμβίου»

Υπάρχει τρόπος να υπερασπιστούμε τον Διαφωτισμό σήμερα; Το χειραφετικό του ιδεώδες διατηρεί ακόμη κάποιο νόημα; Όταν βρισκόμαστε μπροστά στην αφύπνιση ...
Βλαντίμιρ Ναμπόκοφ «Η Αληθινή ζωή του Σεμπάστιαν Νάιτ»

Βλαντίμιρ Ναμπόκοφ «Η Αληθινή ζωή του Σεμπάστιαν Νάιτ»

Η Αληθινή ζωή του Σεμπάστιαν Νάιτ είναι μια διεστραμμένα μαγική λογοτεχνική αστυνομική ιστορία – ευφυής, περίπλοκη, με συναρπαστική κορύφωση– για ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13902 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top