Τέταρτο

Πάτρα: Το ραντεβού μας κάθε Παρασκευή στην Πατρέως 87, συμπλήρωσε ένα χρόνοΠριν ένα χρόνο, στις 20 Μάρτη του 2020, στην αρχή ακόμη της πανδημίας, ο Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Επί τα Πρόσω στην Πάτρα, ξεκίνησε το άνοιγμά του τις Παρασκευές, για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

«Ζούμε εν μέσω μιας ανυπολόγιστης ανθρωπιστικής καταστροφής και πρωτόγνωρης κοινωνικής κρίσης, όπου με τραγικό τρόπο αναδεικνύονται οι γιγαντιαίες αντιφάσεις της πολιτικής και οικονομικής οργάνωσης της κοινωνίας και εντέλει η εγκληματική και δολοφονική φύση του κρατικού – καπιταλιστικού συστήματος για την πλειοψηφία της κοινωνίας και ειδικά για τα πιο ευάλωτα και φτωχά κομμάτια της», έγραφε τότε στην ανακοίνωσή του το Επί Τα Πρόσω καλώντας μας στον χώρο του.

Ένα χρόνο μετά, το ραντεβού της Παρασκευής στην Πατρέως 87, ανανεώθηκε δεκάδες φορές, όπως δεκάδες ήταν οι φορές που έγινε διανομή των ειδών που συγκεντρώθηκαν στους μετανάστες που διαμένουν στο Λαδόπουλο στην Πάτρα, στους πρόσφυγες στη Ριτσώνα, στους πληγέντες από τις πλημμύρες στην Καρδίτσα και όπου αλλού υπήρχε ανάγκη.

Έτσι, και αυτή την Παρασκευή 26 Μαρτίου από τις 6 έως τις 8 μ.μ. συνεχίζεται η συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης με την επικαιροποιημένη λίστα ειδών που χρειάζονται να έχει ως εξής: Ρύζι (sos), Μακαρόνια – πένες, Τοματοχυμός (sos), Ηλιέλαιο (sos), Γάλα εβαπορέ (sos), πάνες(Ν°5 κ 6), Γάλα βρεφικό και εβαπορέ για 6 μηνών και Άνω, Σαμπουάν, Μωρομάνδηλα. Για τη Συλλογική κουζίνα Αλληλεγγύης: Κρεμμύδια, Καρότα, Πατάτες

Στοιχεία επικοινωνίας: Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Επί τα Πρόσω, Πατρέως 87, Πάτρα | [email protected]


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7130 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top