tetartopress

Πάτρα: Το Συνδικάτο Οικοδόμων συνεχίζει τις Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς


Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, συνεχίζει τις Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, εκεί που εξελίσσονται τα Δημοτικά έργα, σε κάθε οικοδομή ενημερώνοντας τους εργαζόμενους στο κλάδο των κατασκευών.

Όπως αναλυτικά ανακοινώνει το Συνδικάτο:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων ενημερώνει στους χώρους δουλειάς τους εργαζόμενους για την επίθεση που δέχονται καθημερινά οι εργαζόμενοι και ο λαός από το μεγάλο κεφάλαιο και τα εργολαβικά συμφέροντα, προετοιμάζοντας την Απεργία της 9 Νοέμβρη ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημά, ενάντια στον συνεχιζόμενο εμπαιγμό της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται καθαρά την προσπάθεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να τους εξαπατήσει για άλλη μια φορά ανακοινώνοντας παροχές ψίχουλα, την ίδια στιγμή που φροντίζει να μπουκώνει το μεγάλο κεφάλαιο με υπερκέρδη μέσω των επιδοτήσεων, της μειωμένης φορολογίας, της αύξησης των τιμών, των τιμολογίων στα δημόσια αγαθά και του λύνει τα χέρια, πότε με τη δίωξη των πρωτοπόρων συνδικαλιστών και τη καταστολή και πότε με τη ψήφιση αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων.

Όσο θα υπάρχουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων θα ακούγονται όλο και πιο συχνά κυβερνητικές κραυγές «πλήρωνε για να μην πεθάνεις». Όσο θα ενισχύονται και θα φοροαπαλλάσονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τόσο θα γεμίζουν τα άδεια πορτοφόλια του λαού με νέες υποσχέσεις για επενδύσεις, ομαλότητα και ανάπτυξη.

Η απληρωσιά, η δουλειά χωρίς όριο, τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα, η εμπορευματοποίηση των πάντων, δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Είναι το αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων πάνω στο δικαίωμα του εργαζόμενου να δουλεύει σαν σύγχρονος άνθρωπος κι όχι σαν σκλάβος του μεσαίωνα.

Δεν προσαρμοζόμαστε ούτε συμβιβαζόμαστε. Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε

Η ελπίδα βρίσκεται στο συντονισμό για ένα μαζικό, ενωτικό και αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, ενάντια στην ακρίβεια που επιβάλλουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενάντια στη φτώχεια για να πλουτίζουν μια χούφτα πλουτοκράτες.

Με τους συναδέλφους μας οργανώσουμε την πάλη μας για ουσιαστικά μέτρα στήριξης της εργατικής οικογένειας με αυξήσεις στους μισθούς, για είδη πρώτης ανάγκης και ρεύμα, καύσιμα φτηνά για όλο τον λαό.

Δεν θα μείνει κανένας χώρος δουλειάς που δεν θα έρθει σε επαφή με το Συνδικάτο, οι  συνελεύσεις, οι συσκέψεις, οι κινητοποιήσεις, όλες οι μορφές δράσης έχουν κοινό στόχο την  προετοιμασία  και την επιτυχία της Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας.

Η απεργία της 9 του Νοέμβρη δεν είναι η κορύφωση των αγώνων, των κινητοποιήσεων και των παρεμβάσεων στους χώρους δουλειάς, είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο βήμα στη πορεία προς τη βέβαιη νίκη του λαού και των εργαζομένων.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...
«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά συνεχίζει τις παραστάσεις στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά συνεχίζει τις παραστάσεις στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

Το θεατρικό έργο της Μαρίας Λαϊνά «Το Φαγητό», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιόλιου, λόγω της θερμής ανταπόκρισης του κοινού, συνεχίζει τις ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13867 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top