tetartopress

Πάτρα – «Welcome to up»: το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων


Μεγάλα μουσικά events, open air κινηματογραφικές προβολές σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ένα Διεθνές Συνέδριο για τα 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και ποικίλες δράσεις όπως μαθήματα γιόγκα, αλλά και το «Magic Bus Patras Tour» που θα ξεναγήσει τους φοιτητές στα σημαντικά εμβληματικά σημεία της πόλης, είναι κάποιες μόνο από τις δράσεις που περιλαμβάνει το φιλόδοξο και πυκνό πρόγραμμα εκδηλώσεων του τριημέρου φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας και τη συνδρομή του Δήμου της Πάτρας, που αγκαλιάζει τους πρωτοετείς φοιτητές γνωρίζοντάς τους την πόλη, και ανοίγει τις πύλες της Πανεπιστημιούπολης προσκαλώντας τους Πατρινούς και τους επισκέπτες σε μια σειρά εκδηλώσεων. Στις 14-15 και 16 Οκτωβρίου 2022 το Πανεπιστήμιο Πατρών μάς προσκαλεί όλους, φοιτητές και Πατρινούς σε μία γιορτή που φιλοδοξεί να επεκταθεί σε ολόκληρη την πόλη και να ξεπεράσει τα όριά της, μια γιορτή που έχει σαν στόχο να συνδέσει το Πανεπιστήμιο με την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, να γνωρίσει τους φοιτητές μεταξύ τους αλλά και με το Πανεπιστήμιο, κάνοντας πράξη την εξωστρέφεια.

Το Πανεπιστήμιο «πάει» στην πόλη

Timeline
Ένα μεγάλων διαστάσεων Timeline που διατρέχει τους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1964 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, θα τοποθετηθεί στο πιο κεντρικό σημείο της Πάτρας, στην πλατεία Γεωργίου, μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και με σύνθημα «Look Up» θα αποτελεί ιδανικό καμβά και φόντο για πανοραμικές φωτογραφικές λήψεις, ενώ θα περιδιαβαίνεται από τους περαστικούς. To «Welcome to Up» καλεί φοιτητές και Πατρινούς να «περπατήσουν» στην ιστορία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Taste the city
Σε συνεργασία με τον ΣΚΕΑΝΑ, εστιατόρια, fast food, καφέ, bars της Πάτρας καλωσορίζουν τους φοιτητές δημιουργώντας ειδικά μενού «γνωριμίας» σε ειδικές τιμές για τους φοιτητές κατά τη διάρκεια του τριημέρου, με την επίδειξη του φοιτητικού πάσο. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στη δράση αποκτούν ειδικό σήμα με QR Code που περιλαμβάνει όλη τη λίστα των εστιατορίων που συμμετέχουν στην δράση.

Magic Bus Patras Tour
Hop on Hop off busses – (λεωφορείο με ανοιχτή οροφή) θα κάνει κυκλικές διαδρομές καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου στην Πάτρα, για να ανακαλύψουν οι φοιτητές τους θησαυρούς της πόλης, τα εμβληματικά σημεία της (Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, Καρναβαλικό Εργαστήρι, Ρωμαϊκό Ωδείο, Αρχαιολογικό Μουσείο κ.ά.). Οι στάσεις θα συνδυάζονται με επί τόπου ξεναγήσεις, για όσους το επιθυμούν, ενώ την Παρασκευή 14/10/2022 ο μουσειολόγος Ξενοφώντας Παπαευθυμίου θα συμμετέχει στην κεντρική διαδρομή «συστήνοντας» στους φοιτητές τα σημαντικά σημεία της πόλης.

Στάσεις επιβίβασης – αποβίβασης:
Πανεπιστημιούπολη – Πάρκο της Ειρήνης
Γέφυρα
Μαρίνα Ηρώων Πολυτεχνείου
Μώλος Αγ. Νικολάου
Ι.Ν. Αγ. Ανδρέα – Γλυπτοθήκη Δήμου Πατρέων
Καρναβαλικό Εργαστήρι
Παμπελοποννησιακό Στάδιο
Ρωμαϊκό Ωδείο

Αρχαιολογικό Μουσείο

Ξενάγηση μετά περιπάτου Παράλληλα το Σάββατο οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Πάτρα και μέσα από περίπατο – ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης με λογοτεχνικές αναφορές, επίσης με ξεναγό τον μουσειολόγο Ξενοφώντα Παπαευθυμίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τοπάλη. Αφετηρία στην πλατεία Γεωργίου (Timeline Πανεπιστημίου) στις 11:00. Πρόγραμμα περιπάτου – ξενάγησης: Πλατεία Γεωργίου (κτίρια, ιστορία και εισαγωγή στην νεώτερη Πάτρα). Μέσω οδού Γεροκωστοπούλου, Σκάλες Γεροκωστοπούλου – Ρωμαϊκό Στάδιο και άνοδος στην πλατεία Αγ. Γεωργίου (ιστορία του χώρου, παλιά Πάτρα, κτίρια, χώροι διασκέδασης). Ρωμαϊκό Ωδείο, ναός Παντοκράτορα και κατόπιν μέσω οδού Π.Π.Γερμανού και Σισίνη κατεύθυνση στα Ψηλά Αλώνια (γνωριμία με τον χώρο, ιστορία κτίρια το χθες και το σήμερα. Από τις Σκάλες Ρούφου (θέα της πόλης πρoς τη θάλασσα) κατεβαίνουμε στα Παλαιά Καταφύγια (ιστορία του χώρου, Π. Πόλεμος, βομβαρδισμός, κατοχή και αντίσταση) και συνεχίζουμε στην Τριών Ναυάρχων όπου ολοκληρώνεται η περιήγηση. Δηλώσεις συμμετοχής, προαιρετικά, στο email: [email protected]

Patra’s University Alumni: Success Stories
15/10/2022 ώρα 12:00 – Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας | Στο πλαίσιο του «Welcome to up» διακεκριμένοι στον τομέα τους απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών και startuppers «μοιράζονται» με τους φοιτητές τις εμπειρίες τους και δίνουν κατευθύνσεις, ενώ το Πανεπιστήμιο παρουσιάζει στους φοιτητές τα βιομηχανικά διδακτορικά του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι και τα εμπορικά καταστήματα της πόλης συμμετέχουν στο τριήμερο, και υποδέχονται τους φοιτητές προσφέροντάς τους ειδικές τιμές, ενώ ειδικές τιμές και πακέτα περιμένουν τους φοιτητές και στον τομέα των υπηρεσιών (γυμναστήρια, ξένες γλώσσες), χόμπι και δραστηριότητες με την επίδειξη του φοιτητικού πάσο

Το Πανεπιστήμιο συστήνεται στους φοιτητές του και ανοίγει τις πύλες του στους πατρινούς

We love UP
Η καρδιά του τριήμερου φεστιβάλ θα χτυπά στο Campus του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου θα τοποθετηθεί το τρισδιάστατο σήμα κατατεθέν της διοργάνωσης «We love UP ». Πέριξ του «Πάρκου της Ειρήνης» δημιουργείται ένα «φοιτητικό χωριό», από την κεντρική σκηνή του οποίου θα δίνεται βήμα, όχι μόνο, στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο τριήμερο, αλλά και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πανεπιστήμιου τον UPFM που θα εκπέμπει ζωντανά από το επίκεντρο του τριημέρου φεστιβάλ. Παράλληλα, δημιουργείται ένας ατμοσφαιρικός «open air κινηματογράφος» με αναπαυτικά πουφ, ενώ οι ομάδες του Πανεπιστημίου, εθελοντικές οργανώσεις, καθώς επίσης οι σχολές του Πανεπιστημίου συστήνονται μέσα από τα εκθεσιακά περίπτερα γνωριμίας τους.

Πάτρα – «Welcome to up»:  Ένα μεγάλο «φοιτητικό χωριό»

Τρεις μέρες – Τρεις συναυλίες – Τρεις Djs

14/10 Οι 15-50 & DJ Zyrak

15/10 Locomondo & Nandra

16/10 το μεγάλο πάρτυ λήξης με τον Πάνο Μουζουράκη & τον DJ Romanos

Διεθνές Συνέδριο για τα 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή
14/10 (ώρες 16:00-21:00) και 15/10 (ώρες 10:00-14:30) | Παράλληλα το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, το οποίο θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 14 έως το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Συμμετέχουν κορυφαίοι ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ δίνεται βήμα σε όλες τις και αναδεικνύονται όλες οι πτυχές.

Kινηματογραφική εμπειρία μικρού μήκους
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας δηλώνει «παρών» στο τριήμερο φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνδιοργάνωση με το ίδρυμα Τοπάλη, στις 14/10 (ώρα 18:30) και στις 16/10 (ώρα 18:30) στην Πανεπιστημιούπολη – Πάρκο της Ειρήνης. Μία κινηματογραφική εμπειρία μικρού μήκους στον ατμοσφαιρικό «open air κινηματογράφο» με αναπαυτικά πουφ. (Οι κινηματογραφικές δράσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη του επί σειρά ετών προέδρου του Αντώνη Παπαδόπουλου).

Πάτρα: Το Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας, πάει… Πανεπιστήμιο

#Weareup2022
Μέσω του #hashtag #Weareup2022  οι φοιτητές καλούνται να ποστάρουν στα social media του Πανεπιστημίου Πατρών (facebook και instagram) φωτογραφίες από την πρώτη εβδομάδα τους στην Πάτρα, ενώ με κλήρωση ένας τυχερός θα κερδίσει ένα ηλεκτρικό πατίνι. Ανεβάστε φωτογραφίες σας από την πρώτη εβδομάδα σας στην Πάτρα με #hashtag:  #Weareup2022

«Welcome to up»: Βάλε την Πάτρα στο… κάδρο σου με hashtag: #WeareUP2022


Τα Μουσεία του Πανεπιστημίου ανοιχτά σε όλους
Το Πανεπιστήμιο αγκαλιάζει και τους Πατρινούς και ειδικά για το φεστιβαλικό του τριήμερο ανοίγει και λειτουργεί όλα τα Μουσεία του Πανεπιστημίου Πατρών (Βοτανικό Μουσείο, Ζωολογικό Μουσείο, Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας) για πατρινούς, φοιτητές και επισκέπτες από τις 11:00 έως 13:00.

Επιπλέον στον χώρο πέριξ του Πάρκου της Ειρήνης θα διοργανώνονται υπαίθρια μαθήματα γιόγκα από την Ευτυχία Χριστοδουλοπούλου (Σάββατο 15/10, στις 18:00),  καθώς επίσης pic nic και άλλες δράσεις για όλους.

Γνωρίστε το Πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ υποδοχής πρωτοετών η εθελοντική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών, «Έθεξις» θα διοργανώνει ξεναγήσεις στους υπαίθριους χώρους και τα αξιοθέατα του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι φοιτητές θα περπατήσουν στα μονοπάτια στο Πάρκο Ειρήνης, στην Εστία, στο υπαίθριο Σκάκι των Αρχιτεκτόνων στο κήπο Άνθεια που υπάρχει τεχνητή λίμνη και πολλά άλλα μέρη για να ανακαλύψουν την ομορφιά του Πανεπιστημιακού Campus. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Επιδείξεις αθλημάτων
Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο θα συμμετέχει και τις τρεις ημέρες του Φεστιβάλ με δικό του περίπτερο (10:00 -14:00), όπου θα γίνεται εκτενής ενημέρωση για τις εγκαταστάσεις, τα προγράμματα και τις παροχές του Γυμναστηρίου προς τους φοιτητές, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και επίδειξη αθλημάτων (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο κ.λπ.) με επί τόπου παιχνίδια, καθώς και λιπομετρητή.

Στόχος του Φεστιβάλ Υποδοχής των Πρωτοετών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών είναι  να θεσμοθετηθεί και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους πρωτοετείς φοιτητές στην έναρξη κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς.

Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και απευθύνονται σε φοιτητές, Πατρινούς και επισκέπτες.

Παρασκευή 14/10

Λόγω της πρόγνωσης των μετεωρολόγων για έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας, η Επιτροπή Υλοποίησης για τη Διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την πόλη και την περιφέρεια, αποφάσισε την αναβολή του κύριου όγκου των  εκδηλώσεων της Παρασκευή 14-10 . Οι προγραμματισμένες για εκδηλώσεις, ενσωματώνονται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Σαββατοκύριακου. Δείτε περισσότερα εδώ.

Welcome to up: Αναβολή εκδηλώσεων Παρασκευής 15 Οκτωβρίου

12:00 – 18:00
Συντονιστείτε με τον ραδιοφωνικό σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών εκπέμπει ζωντανά από την σκηνή του Φεστιβάλ
Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

12:00 – 14:00
Στο περίπτερο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου πραγματοποιείται επίδειξη αθλημάτων (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο κ.λπ.) με επί τόπου παιχνίδια.
Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

16.00-21.00
Διεθνές Συνέδριο για τα 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή
Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

18:30
Προβολές ταινιών μικρού μήκους από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

19:40
Ο Dj Zyrak δίνει τον τόνο
Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

20:50
Έναρξη Φεστιβάλ – Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας καλωσορίζει τους φοιτητές
Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

21:00
Συναυλία 15-50
Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

23:00 – 24:00
Κλείσιμο με τον Dj Zyrak
Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

Από τις 12:00 μ.μ. έως τις 19:00 μ.μ. λάβετε μέρος στο Magic Bus Patras Tour. Στη διαδρομή των 12:00 (αφετηρία Πανεπιστημιούπολη – Πάρκο της Ειρήνης) μας ξεναγεί ο μουσειολόγος Ξενοφώντας Παπαευθυμίου.

Σάββατο 15/10

10:00-14:30
Διεθνές Συνέδριο για τα 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή
Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

11:00
Ξενάγηση μετά περιπάτου με τον μουσειολόγο Ξενοφώντα Παπαευθυμίου
Αφετηρία Πλατεία Γεωργίου (Timeline Πανεπιστημίου Πατρών)

12:00 Patra’s University Alumni: Success Stories
Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας

12:00 – 14:00
Στο περίπτερο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου πραγματοποιείται επίδειξη αθλημάτων (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο κ.λπ.) με επί τόπου παιχνίδια!
Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

12:00 – 18:0
Συντονιστείτε με τον ραδιοφωνικό σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών θα εκπέμπει ζωντανά από την σκηνή του Φεστιβάλ Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

16:00
Ραντεβού για υπαίθρια γιόγκα με την Ευτυχία Χριστοδουλοπούλου (TADASANA By Eftyxia) Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη
20:00

Οι Nandra δίνουν τον τόνο
Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

21:00
Συναυλία Locomondo
Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

23:00 – 24:00
Κλείσιμο με τους Nandra
Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

Από τις 12:00 μ.μ. έως τις 19:00 μ.μ. λάβετε μέρος στο Magic Bus Patras Tour.

Κυριακή 16/10 
12:00 – 14:00
Στο περίπτερο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου πραγματοποιείται επίδειξη αθλημάτων (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο κ.λπ.) με επί τόπου παιχνίδια!

13:00
Ελάτε για pic nic στον ειδικά διαμορφωμένο με πουφ χώρο
Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

18:30
Προβολές ταινιών μικρού μήκους από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (Εκπρόσωπος του Φεστιβάλ θα χαιρετίσει αφιερώνοντας τις προβολές στη μνήμη του επί σειρά ετών καλλιτεχνικού διευθυντή του Αντώνη Παπαδόπουλου)
Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

19:55
Κλήρωση για το ηλεκτρικό πατίνι
Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

20:00 – 24:00 Το μεγάλο πάρτυ λήξης με τον Πάνο Μουζουράκη & τον DJ Romanos
Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

Από τις 12:00 μ.μ. έως τις 19:00 μ.μ. λάβετε μέρος στο Magic Bus Patras Tour.

 Η είσοδος είναι ελεύθερη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Πανεπιστημιούπολη – Πάρκο της Ειρήνης (Είσοδος από Εράσμου)

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" - Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

“Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο” – Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" ("Shashvi shashvi maq'vali" / "Blackberry, Blackberry, Blackbird"). Σκηνοθεσία: Ελένε Ναβεριάνι. Πρωταγωνιστούν: Έκα Χαβλεϊσβίλι, Τεμίκο Τσιτσινάντζε. Γεωργία, ...
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13876 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top