Τέταρτο

Πάτρα: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τις δωρεάν ημερήσιες κατασκηνώσεις του Δήμου


Η Δημοτική Αρχή Πάτρας, συνεχίζει και φέτος μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού (ΚΟΔΗΠ) τη λειτουργία των ημερήσιων παιδικών κατασκηνώσεων, δωρεάν και χωρίς κρατική χρηματοδότηση, δίνοντας προτεραιότητα, όπως τονίζει, στην ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους.

Οι ημερήσιες κατασκηνώσεις, είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας, από πλευράς της Δημοτικής Αρχής και των εργαζομένων του Δήμου και λειτουργούν στην πλαζ της Αγυιάς και στα Ροΐτικα.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνεται από τον ΚΟΔΗΠ η λειτουργία των  Ημερήσιων  Παιδικών  Κατασκηνώσεων για το καλοκαίρι του 2021 χωρίς οικονομική συμμετοχή από τους ωφελούμενους:

– 5ο θερινό ΚΔΑΠ στη Πλαζ του πρώην ΕΟΤ

– 6ο θερινό ΚΔΑΠ στα Ροΐτικα στο χώρο της «Πρώην Παιδικής Εξοχής»

Τα προγράμματα θα εκπονηθούν από 1η Ιουλίου έως και τις 13 Αυγούστου.

Το 5ο και το 6ο θερινό ΚΔΑΠ θα φιλοξενήσουν παιδιά με έτη γέννησης από 1/1/2008 έως 31/12/2013. Η επιλογή των παιδιών θα γίνει βάσει των κριτηρίων, τα οποία έχουν ορισθεί με την υπ. αριθμό 49η  Απόφαση της 6ης /26-4-2021 Συνεδρίασης του Δ.Σ.

Η μεταφορά των παιδιών θα γίνεται με μισθωμένα από την υπηρεσία μας λεωφορεία.

Η ημερήσια απασχόληση θα περιλαμβάνει, πλήρη διατροφή και δραστηριότητες που έχουν κεντρικό άξονα την επαφή των παιδιών με τις τέχνες, τον αθλητισμό, τη φύση, την επιστήμη, σε μια εποχή όπου τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα στερούν την ποιοτική εκπαίδευση και μάθηση, καθώς η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται κατά πρωτίστως σε παιδιά λαϊκών οικογενειών του Δήμου μας.

Έτσι, με αυτό τον προσανατολισμό και με κεντρικό σύνθημα «ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟΣ» σε συνεργασία με τις πολιτιστικές δομές του Δήμου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ – ΚΕΔΗΠ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ), την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού  και συμμετοχή αθλητικών σωματείων, την Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Ενέργειας  θα εκπονηθούν προγράμματα για  την  δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.

Οι αιτήσεις συμμετοχής, θα κατατίθενται ηλεκτρονικά από σήμερα 10 Μαΐου,  έως 6 Ιουνίου 2021 ώρα 23.59 στον εξής σύνδεσμο:

https://forms.gle/8Fz6fgFK4drkzYhg7

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2610 221-450.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7463 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top