Τέταρτο

Πάτρα: Ξεκινά την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, η αιμοδοσία στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου


Ξεκινά την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου στην πλατεία Γεωργίου η  τετραήμερη αιμοδοσία που διοργανώνουν για τρίτη κατά σειρά χρονιά στη μνήμη του μεγάλου πατρινού συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και η αντιδημαρχία Υγείας Πρόνοιας, σε συνεργασία με την οικογένεια του, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Αιμοληψίας του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείο Ρίου.

Στόχος και της φετινής προσπάθειας είναι να ενισχυθεί η εθελοντική αιμοδοσία και ένα σημαντικό κοινωνικό αγαθό όπως είναι το αίμα, να δίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου. Θα  ξεκινήσει την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου. Η αιμοληψία την Τρίτη 8, την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 17:00  έως τις 20:00. Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου η αιμοληψία θα γίνει από τις 10:00 έως τις 13:00

Από τους κεραμίστες του Εικαστικού Εργαστηρίου έχουν κατασκευαστεί αναμνηστικά ρόδια τα οποία μαζί με ένα ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Οργανισμού θα δίνονται σε όσους προσφέρουν αίμα. Τα κεραμικά έχουν δημιουργήσει οι εικαστικοί Σπύρος Μεθενίτης, Μαρία Κανελλοπούλου, Παναγιώτα Κοντόγεωργα και Θοδώρα Μόρφη

Ο Θάνος που αγαπήσαμε και που τόσο πολύ τίμησε την πόλη του με το έργο του, εξακολουθεί να είναι μαζί μας, να μας συντροφεύει στους αγώνες μας, να ομορφαίνει την καθημερινή μας ζωή με τις αξεπέραστες μουσικές δημιουργίες του.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10161 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top