Τέταρτο
64 Προβολές

Πάτρα: Ξεκίνησε η κρίση των μελετών του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το παραλιακό μέτωπο της πόλης
Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 19/10, στην Αγορά Αργύρη, οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Κρίσης των Μελετών που υποβλήθηκαν για τον μεγάλο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό που αφορά στο Παραλιακό Μέτωπο της Πάτρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:

Ο πατραϊκός λαός με πολύμορφες κινητοποιήσεις και ντε φάκτο παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στο θαλάσσιο μέτωπο με την δημιουργία του Νότιου Πάρκου, όπως είναι γνωστό υποχρέωσε την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να παραχωρήσει ολόκληρη την έκταση της παραλιακής ζώνης για 99 χρόνια στον Δήμο. Αυτή η μεγάλη κατάκτηση αποσόβησε την επιχειρηματική εκμετάλλευση από το Υπερταμείο των δανειστών και του ΟΛΠΑ ενός χώρου ζωτικής σημασία για τις ανάγκες λαού και της νεολαίας στην ξεκούραση στην αναψυχή, στον πολιτισμό και στην άθληση.

Ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός ευελπιστούμε να οδηγήσει σε ιδιαίτερα καλό αποτέλεσμα για κατασκευή μεγάλων νέων έργων που θα αποκαταστήσουν τον παραθαλάσσιο χαρακτήρα της Πάτρας.

Αφορά όλη την εκτεταμένη περιοχή μεταξύ του Νέου Λιμανιού και της οδού Κανελλοπούλου στην Αγυιά.

Βασικοί παράμετροι του Διαγωνισμού είναι:

– Η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής

– Η δημιουργία χώρων πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού

– Να συνδεθεί ο πολεοδομικός ιστός με το υγρό στοιχείο

Στόχος είναι να οδηγηθούμε σε οριστικές μελέτες ώστε εν συνεχεία να χρηματοδοτηθούν από προγράμματα (ΕΣΠΑ ή άλλα) τα έργα.

Στο παραθαλάσσιο μέτωπο σε παλαιότερο Σχεδιασμό είχαν  θεσμοθετήσει για λογαριασμό μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων δόμηση 55.000 τ.μ. εμπορευματικού χαρακτήρα, σχεδιασμός που οδηγούσε σε οικοπεδοποίησή του.

Ο τωρινός Σχεδιασμός προκρίνει κοινόχρηστους χώρους για τους πολίτες και τους επισκέπτες.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6163 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top