tetartopress

Πάτρα: Ξεκίνησε η λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Κατασκηνώσεων σε Αγυιά και Ροΐτικα


Άρχισαν από την Πέμπτη 1η Ιουλίου τη λειτουργία τους  οι Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων, στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων στην Πλαζ Αγυιάς και τα Ροΐτικα. Οι κατασκηνώσεις είναι δωρεάν και θα λειτουργήσουν σε τρεις (3) περιόδους: 1η περίοδος (01.07.2021 – 15.07.2021), 2η περίοδος (16.07.2021 – 30.07.2021), 3η περίοδος (02.08.2021 – 13.08.2021), με 150 παιδιά στις εγκαταστάσεις του Πάρκου στην Πλαζ Αγυιάς και 45 παιδιά στις εγκαταστάσεις των Ροϊτίκων.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με τον Πρόεδρο του ΚΟΔΗΠ (Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων), Θόδωρο Τουλγαρίδη, την Διευθύντρια του ΚΟΔΗΠ, Αγγελική Ψαρρού, την Προϊσταμένη των Παιδικών Κατασκηνώσεων, Κυριακή Τζανάτου, την υπεύθυνη των Παιδκών Κατασκηνώσεων του Πάρκου στην Αγυιά, Ελένη Μπούκλη και τον βοηθό Δημάρχου για το συντονισμό του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων και των Παιδικών Κατασκηνώσεων, Γιώργο Μαγιάκη, παραχώρησαν, στο χώρο του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων, συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν το φετινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Δήμαρχος τόνισε:

«Ξεκινούμε και πάλι το ωραίο μας ταξίδι. Οι κατασκηνώσεις, από την αρχή, αγκαλιάστηκαν από τα παιδιά μας. Φτιάχτηκαν δύο καταπληκτικοί χώροι, ο ένας εδώ στην πλαζ, ο άλλος στα Ροΐτικα. Δύο χώροι που ήταν σε εγκατάλειψη πήραν ζωή και φιλοξενούν τα παιδιά και αυτό έγινε κατορθωτό χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων στο Δήμο. Οι 16 μήνες που ζούμε με την πανδημία του κορονοϊού μας δυσκόλεψαν εμάς και κυρίως τα παιδιά μας. Πιστεύουμε ότι με την επαναλειτουργία των δύο παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου να τους ξαναδώσουμε χαρά, να ξεφύγουν από την πίεση που έζησαν όλο τι διάστημα του lockdown και να το ευχαριστηθούν όπως και τις προηγούμενες χρονιές που δεν είχαμε την πανδημία. Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια. Κλείνοντας θέλω και πάλι να πω ένα «μπράβο» στους εργαζόμενους για την συλλογική δουλειά που έκαναν στους δύο χώρους».

 

Τα προγράμματα και οι φορείς υλοποίησής του είναι:

Το θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ με τη συμμετοχή της Δραματικής Σχολής και του Θεατρικού Εργαστηρίου για Παιδιά & Εφήβους

Τα εργαστήρια και παραστάσεις θεάτρου σκιών από τον Πολιτιστικό Οργανισμό

Τις παρουσιάσεις της Μπάντας του Δήμου Πατρέων

Τα καρναβαλικά εργαστήρια από το Καρναβαλικό Συνεργείο και την ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας

Τα μαθήματα παραδοσιακού χορού από το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων

Εργαστήρια μουσικής και εικαστικών από το εκπαιδευτικό προσωπικό του Κοινωνικού Οργανισμού

Σχετικά με το αθλητικό πρόγραμμα αναφέρω ότι θα πραγματοποιηθούν μαθήματα

Ράγκπυ, TaeKwoDo, Ιστιοπλοΐας, Άρσης Βαρών, Κολύμβησης, Τοξοβολίας, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλει και beachvolley,  πινγκ-πονγκ, ποδηλασίας, πυγμαχίας, ξυλορακέτας.

Ακόμα περιλαμβάνονται παιχνίδια μυαλού όπως Σκάκι, Stratego, επιτραπέζια παιχνίδια

Όσον αφορά την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση θα ενταχθούν προγράμματα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης στην ανακύκλωση υλικών από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πρασίνου – Τμήμα Περιβάλλοντος & Ενέργειας και μαθήματα κηπουρικής από τον Γεωπόνο του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων.

Ακόμη, θα συμμετάσχουν κοινωνικοί φορείς όπως το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών και Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών σχετικά με προγράμματα πρόληψης από τα ναρκωτικά και ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο

Τέλος, ψυχολόγοι του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων θα λειτουργήσουν της ομάδες εμψύχωσης για την συναισθηματική ενδυνάμωση των παιδιών μετά την πολύμηνη καραντίνα.

Κατά τη διάρκεια των κατασκηνώσεων θα ακολουθήσουν κι άλλες έκτακτες συνεργασίες και συμμετοχές φορέων αλλά και προσωπικοτήτων της πόλης.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Λιβανάτες

Εκδικάστηκε στο Εφετείο η υπόθεση ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής Λιβανατών

Ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία του Περιβάλλοντος Περιοχής Λιβανατών, αναφορικά με την εκδίκαση στο εφετείο για την υπόθεση ...
free palestine

Διεθνής Αμνηστία: Το Ισραήλ πρέπει να τερματίσει την κατοχή της Παλαιστίνης

Το Ισραήλ πρέπει να τερματίσει τη βάναυση κατοχή της Γάζας και της Δυτικής Όχθης, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, την οποία ...
Εθελοντές στο Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας

Εθελοντές στο Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας

Το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας που δραστηριοποιείται στην Αλαγονία, Μεσσηνίας θα δεχτεί 3 εθελοντές οι οποίοι θέλουν να μάθουν τη φιλοσοφία ...
Πρόγραμμα φιλωζωίας στο 52ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας

Πρόγραμμα φιλωζωίας στο 52ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας

Ένα διήμερο παρέα με τους μαθητές και των έξι τάξεων του 52ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας στα Κρύα Ιτεών, πέρασαν ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13748 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top