Τέταρτο
75 Προβολές

Πάτρα: Υπαίθρια έκθεση με θέμα το καρναβάλι σε δρόμους και πλατείες και άλλες δράσεις από τον πολιτιστικό οργανισμό


Advertisement


Τη δική του ξεχωριστή «πινελιά» φιλοδοξεί να βάλει στις φετινές δράσεις του Δήμου Πατρέων για το καρναβάλι του 2021, ο Πολιτιστικός Οργανισμός, ανταμώνοντας με τις εκδηλώσεις της κοινωφελούς επιχείρησης – Καρναβάλι Πάτρας.

Στο πλαίσιο αυτό, από σήμερα το πρωί (Παρασκευή 22/1) σε τέσσερις πλατείες της πόλης ( Υψηλά Αλώνια, Αγίας Σοφίας, πλατεία Κοσιώνη, πλατεία Ελευθερίας), έχει «στηθεί» υπαίθρια έκθεση με θέμα το καρναβάλι, η οποία περιλαμβάνει έργα από την Δημοτική Πινακοθήκη.

Advertisement

Ξεχωριστή εικόνα στους δρόμους της Πάτρας θα δώσουν οι καρναβαλικές αφίσες  – μεγάλων διαστάσεων – που θα «σκαλίζουν» μνήμες προηγούμενων χρόνων, οι οποίες αναρτώνται ήδη στις στάσεις των λεωφορείων κατά μήκος των αστικών διαδρομών.

Το Δημοτικό Ωδείο Πατρών, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση – Καρναβάλι Πάτρας, προχωρά επίσης, στην διοργάνωση του 1ου πανελλήνιου διαγωνισμού για παιδιά ή παιδικές φωνές, στο πνεύμα του καρναβαλιού.

Μία άλλη «νότα» στα φετινά καρναβαλικά δρώμενα, θα προσφέρει και το Εικαστικό Εργαστήρι, εκπαιδευτικοί του οποίου θα παράγουν video κατασκευής καρναβαλικής μάσκας. Το video θα προβάλλεται διαδικτυακά. Παράλληλα, εκπαιδευτικοί του εικαστικού εργαστηρίου, θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση με θέμα το καρναβάλι και θα διαμορφώσουν κοινόχρηστο χώρο.

Τέλος, μουσικά σχήματα του Πολιτιστικού  Οργανισμού, θα συμμετάσχουν σε παραγωγή του Καρναβαλιού.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων συμβάλλοντας στη προβολή των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2021, θα μεταδώσει μέσα από τις σελίδες του στα social media, την φετινή τελετή έναρξης.Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6766 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top