Τέταρτο

Πάτρα: Υποδοχή και Ξενάγηση μαθητών και εκπαιδευτικών από Πορτογαλία και Ισπανία στο ιστορικό καταφύγιο


Ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, υποδέχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου στο χώρο του ιστορικού καταφυγίου κάτω από τα Υψηλά Αλώνια, 21 μαθητές και 4 καθηγητές από την Ισπανία και την Πορτογαλία οι οποίοι στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus πραγματοποιούν επίσκεψη στην πόλη μας, καθώς και μαθητές – εκπαιδευτικούς από το Αρσάκειο.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί στη συνέχεια συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, ξεναγήθηκαν στους χώρους του καταφυγίου, από τον εικαστικό – καθηγητή στο Εικαστικό Εργαστήρι,  Παναγιώτη Φερεντίνο.

Εκ μέρους του Δήμου και του Πολιτιστικού Οργανισμού, στους μαθητές δόθηκαν αναμνηστικές κατασκευές του Εικαστικού Εργαστηρίου και ευχετήριες κάρτες στις οποίες απεικονίζονται έργα τέχνης από τη Δημοτική Πινακοθήκη.

Στους εκπαιδευτικούς δόθηκαν κάδρα στα οποία είναι αποτυπωμένα έργα του Ιταλού Ζωγράφου Ivo Dalla Costa, με θέμα εικόνες από την Πάτρα  του πολέμου την περίοδο 40-44, τα οποία προέρχονται από το αρχείο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9995 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top