tetartopress

Πάτρα: Υπογράφηκε η σύμβαση για την αναζωογόνηση των προσφυγικών


Ο Δήμαρχος Πατρέων υπέγραψε την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 τη σύμβαση για την ολοκληρωμένη παρέμβαση – αναζωογόνηση της ιστορικής συνοικίας των προσφυγικών. Όπως αναλυτικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη της θητεία, έχει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες και με βάση αυτή την αρχή, αγωνίζεται και διεκδικεί έργα και παρεμβάσεις που για δεκαετίες έλειπαν από την Πάτρα και τα τελευταία χρόνια υλοποιούνται

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης υπόγραψε με την «Κοινοπραξία Αντώνης Γεωργίου Ασκούνης ΑΤΕΒΕ- με δ.τ Τεχνική Εταιρεία Πατρών -Ανώνυμος Τεχνική Εταιρεία Χριστόφορος Αλεξόπουλος με δ.τ ΑΤΕΧΑ -Ζαχαρίας Σαμάρης του Στεφάνου», το έργο «Αναζωογόνηση Προσφυγικών Κατοικιών Δήμου Πατρέων – Κ.Χ.», με προϋπολογισμό: 8.382.101,67 ευρώ.

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του τόνισε: «Η σημερινή ημέρα, είναι μέρα χαράς για τον Δήμο μας, αφού υπογράψαμε τη σύμβαση με την οποία οι κατασκευαστικές εταιρείες, θα προχωρήσουν στην υλοποίηση του έργου αναζωογόνησης των Προσφυγικών.

Είναι μια περιοχή ιστορική της πόλης μας που πέρυσι τίμησε με εκδηλώσεις τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, φέτος ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Η περιοχή, σε συνδυασμό και με την Πλατεία Ελευθερίας της οποίας η ανάπλαση έπεται, θα αλλάξει πρόσωπο, θα αναζωογονηθεί. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο στο να δούμε μια ολόκληρη περιοχή να αλλάζει, όπως αλλάζει ολόκληρος ο Δήμος μας».

Οι εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, κατασκευή και ανακατασκευή δρόμων και πεζοδρομίων, δημιουργία υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, έργα πρασίνου, που περιλαμβάνουν απομάκρυνση των ξερών δέντρων και αντικατάστασή τους με νέα.

Η παρέμβαση θα γίνει με υλικά φιλικά στο περιβάλλον, με περιβαλλοντική ευαισθησία χρηστικότητα και δυνατότητα πρόσβασης ΑΜΕΑ σε όλα τα σημεία της περιοχής.

Η βασική αρχή του σχεδιασμού είναι η λειτουργικότητα, η προσβασιμότητα και η ασφάλεια των χρηστών της περιοχής που στοχεύει στην αναζωογόνηση μιας μεγάλης ιστορικής «γειτονιάς» με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και προδιαγραφές και όλου του απαιτούμενου αστικού εξοπλισμού.

Οι εργασίες θα συμβάλουν καταλυτικά στη συνολική αναβάθμιση της συνοικίας, οικονομική και κοινωνική, διατηρώντας ωστόσο την ιστορικότητά της και η ολοκλήρωσή τους θα δώσει κίνητρα, αφενός στους κατοίκους να μείνουν στην γειτονιά τους και αφετέρου θα γίνει πόλος έλξης και για νέους κατοίκους.

Η οικιστική ενότητα των Προσφυγικών, ορίζεται μεταξύ των οδών Ιωνίας, Ηρακλείου, Γ. Παπανδρέου, Καλαβρύτων, Γούναρη, Κ. Παλαιολόγου, Χείλωνος Πατρέως, Αρματολών και Ιωνίας.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Η εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ταινία «Φόνισσα», σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα, θα ξεκινήσει να προβάλλεται ...
«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ - Ο ιδεαλισμός σ' ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ – Ο ιδεαλισμός σ’ ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

"Στο γραφείο καθηγητών" ("Das lehrerzimmer" / "The teachers’ lounge") Σκηνοθεσία: Ιλκέρ Τσατάκ. Πρωταγωνιστούν: Λεόνι Μπένες, Λέοναρντ Στέτνις, Εύα Λέμπαου. Γερμανία, ...
Φένια Παπαδόδημα

“Marika’s dream” στο θέατρο Μικρό Γκλόρια

Η Φένια Παπαδόδημα συνεχίζει τις παραστάσεις του  "Marika’s dream" κάθε Παρασκευή στις 18:00 έως 29 Δεκεμβρίου 2023 στο  Θέατρο Μικρό ...
Athenian Material

Προβολή του Athenian Material στον «Μικρόκοσμο»

Προβολή του ντοκιμαντέρ Athenian Material της γαλλίδας δημιουργού Laure Vermeersch την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 στις 21:30 στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο. Υπόθεση ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13621 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top