Τέταρτο

43 Προβολές

Πάτρα: Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο του ποδηλατόδρομου από Κανελλοπούλου έως ΠαπαφλέσσαΟ Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπέγραψε σήμερα με τον ανάδοχο, την σύμβαση για το έργο της κατασκευής της ποδηλατοδιαδρομής από την Κανελλοπούλου έως την Παπαφλέσσα. Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου, Χρήστος Κορδάς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά τις υπογραφές ο Δήμαρχος σε δήλωσή του προς τα Μέσα Ενημέρωσης, μεταξύ άλλων είπε:

«Ο σχεδιασμός που είχαμε κάνει για δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων μέσα στην πόλη, ήρθε η ώρα να πάρει σάρκα και οστά. Θα έχουμε σε λίγο έναν ποδηλατόδρομο από την Κανελλοπούλου έως την Παπαφλέσσα ο οποίος θα μεγαλώσει αφού σχεδιάζουμε να συνδεθεί με το τμήμα του ποδηλατόδρομου έως το κάμπινγκ της Αγυιάς και θα τον επεκτείνουμε από την Παπαφλέσσα μέχρι το νέο λιμάνι και μέχρι την οδό Ανθείας.

Υπολογίζοντας και το δίκτυο των ποδηλατόδρομων που προβλέπεται να γίνουν με το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, αλλά και με το διεκδικούμενο γραμμικό πάρκο έως το Ρίον, το οποίο θα περιλαμβάνει διαδρομή για ποδήλατα, στα επόμενα χρόνια η Πάτρα θα είναι μια πόλη με συνδυασμένες ποδηλατοδιαδρομές, προσανατολισμένη στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς, άθλησης και απόλαυσης για όλους τους δημότες.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους του Δήμου γιατί χωρίς την δουλειά τους δεν θα είχαμε φθάσει στο σημείο που είμαστε σήμερα».

Ο ποδηλατόδρομος θα έχει μήκος 4,5-5 χλμ. και σχεδιάζεται να παραδοθεί προς χρήση σε ένα χρόνο περίπου.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5531 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top