Τέταρτο

167 Προβολές

Patras Science Festival 2019 – «Το Μέλλον της Επιστήμης – (το) δικό μας παρόν»

psf2019-(2)Patras Science Festival 2019 |  8 – 11 Μαΐου
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο + 8 ακόμα χώροι στην πόλη
Είσοδος Ελεύθερη

60 ερευνητικοί, ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί οργανισμοί | 42 διαφορετικά διαδραστικά δρώμενα | 17 εργαστήρια για παιδιά | 18 ομιλίες | 9 workshops | Αστροπαρατήρηση | Κρυμμένος Θησαυρός | Ξεναγήσεις | Stand Up Science…δράσεις για κάθε ηλικία!

Με θέμα «Το Μέλλον της Επιστήμης – (το) δικό μας παρόν», το φεστιβάλ επιστήμης Patras Science Festival, επιστρέφει στην Πάτρα από 8 έως 11 Μαΐου 2019, αναμένοντας να προσελκύσει τη μαθητική, τη φοιτητική και την επιστημονική κοινότητα. Ερευνητές, ακαδημαϊκοί και εκπαιδευτικοί θα μας ξεναγήσουν στον κόσμο της επιστήμης και στα καθημερινά επιστημονικά φαινόμενα μέσα από ένα συναρπαστικό, κατανοητό και ευφάνταστο τρόπο.

Τέσσερις ημέρες γεμάτες επιστήμες για όλες τις ηλικίες. Την Τετάρτη, την Πέμπτη και  την Παρασκευή η πρωινή ζώνη είναι αφιερωμένη στους μαθητές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Οι απογευματινές και οι βραδινές δράσεις φιλοξενούνται σε επιλεγμένους χώρους στο κέντρο της πόλης (Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Πατρέων, Royal Theater, Θέατρο Act, Tag café, Συνδετήρας, και Βιβλιοθήκη ΕΑΠ) και απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Η γιορτή κορυφώνεται με την πρωινή ζώνη το Σάββατο 11 Μαΐου στο ΕΑΠ με την Τελετή Λήξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και πρωτότυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Κατά τη διάρκεια του Patras Science Festival, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικές συζητήσεις και ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες επιστήμονες, παρουσιάσεις και προβολές, καθώς και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα και επιμορφωτικά παιχνίδια.

Το «Patras Science Festival» διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo» και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών. Το Φεστιβάλ υποστηρίζουν με τη συνεργασία τους πλήθος ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων, καθώς και εκπαιδευτικοί οργανισμοί της χώρας και του εξωτερικού.

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του Patras Science Festival στο www.patras-science-festival.gr


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4293 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top

menu