tetartopress

Πέμπτη 28/9 – Πανελλαδική κινητοποίηση για τα κενά στα σχολεία


Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας καλεί σε παράσταση Διαμαρτυρίας στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας την  Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου – Ήμερα πανελλαδικής κινητοποίησης για τα κενά στα σχολεία στις 13:30. Αναλυτικά το κάλεσμα:

Η κατάσταση με τα κενά των εκπαιδευτικών είναι οριακή. Το Υπουργείο Παιδείας παρουσιάζει μια πλαστή εικόνα όσον αφορά τη στελέχωση των σχολείων. Θυμίζουμε πως πέρσι δούλεψαν πάνω από 47.000 αναπληρωτές και φέτος προσλήφθηκαν στην πρώτη φάση 28.353. Δηλαδή η σχολική χρονιά ξεκίνησε με 20.000 κενά αφού οι διορισμοί που έγιναν καλύπτουν οριακά τις συνταξιοδοτήσεις!

Στην Αχαΐα μόνο αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 200 κενά.

 

Κενά στην ειδική αγωγή

 

ΠΕ70 ΣΜΕΑΕ(2), ΠΕ70 Παράλληλης στήριξης (78), ΠΕ70 Τμημάτων Ένταξης (16), ΠΕ60 Παράλληλης στήριξης (24), ΠΕ60 Τμημάτων Ένταξης (16), ΠΕ.08 ΕΑΕ ( 1), ΠΕ11 ΕΑΕ (1), ΠΕ86 ΕΑΕ (1), ΠΕ91.01 (1).

Κενά στη γενική αγωγή

 

ΠΕ70 (20), ΠΕ60 (12), ΠΕ05 (3 πλήρους, 7 μειωμένου), ΠΕ06 (3), ΠΕ07( 2 μειωμένου) ΠΕ08 (12), ΠΕ11 (11), ΠΕ79.01 (1), ΠΕ86 (6), ΠΕ91.01 (8), ΠΕ06 (10μειωμένου-Νηπιαγωγεία).

 

Κενά υπάρχουν και σε 20 τμήματα ΖΕΠ

 

Επιπλέον, μόνο απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση της Υφυπουργού Παιδείας η οποία αμφισβήτησε την άποψη της επιστημονικής κοινότητας της Ειδικής Αγωγής για  την ένας προς έναν παροχή παράλληλης στήριξης, λέγοντας: «Δεν είναι σωστό ούτε για την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά ούτε και για το παιδί να υπάρχει ένας δάσκαλος παράλληλης στήριξης για κάθε παιδί».

Ξεκινώντας από την Ειδική Αγωγή, επιτίθενται στα παιδιά με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Μειώνουν πάνω από το 60% τις προσλήψεις σε παράλληλες στηρίξεις. Ούτε να το σκεφτούν να παρακάμψουν κι εδώ, όπως γίνεται αλλού, τις γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ.

Ήδη, δίνει οδηγίες να καλύπτονται τα κενά «εκ των εν όντων», δηλαδή εκπαιδευτικοί να διδάσκουν άσχετα, με το επιστημονικό τους αντικείμενο, μαθήματα. Φτάνουν σε σημείο να αναγκάζουν εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης να αναλαμβάνουν τμήμα ενώ ζητούν από εκπαιδευτικούς Γενικής αγωγής να καλύψουν τις ώρες τους κάνοντας παράλληλη στήριξη. Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε εγρήγορση. Να μην το δεχτούν.

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 

Να γίνει άμεσα η Β’ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών για κάλυψη όλων των πραγματικών κενών!

Στελέχωση όλων των τμημάτων ένταξης, κάθε μαθητής που χρίζει παράλληλης στήριξης να την έχει με βάση τις γνωματεύσεις.

Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο.

Μόνιμη και σταθερή εργασία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών.

Αποφασιστικά και δυναμικά υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών

Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων που θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση το ΔΣ της ΔΟΕ κηρύσσει στάση εργασίας από τις 13:15 μέχρι 17:00

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Τα «Αδέσποτα Κορμιά», το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στις ...
«Η αρπαγή» - Η επιθυμία της μητρότητας ως επιταγή της κανονικότητας στη μοναξιά των κοινωνιών μας

«Η αρπαγή» – Η επιθυμία της μητρότητας ως επιταγή της κανονικότητας στη μοναξιά των κοινωνιών μας

«Η αρπαγή» (Le ravissement). (μετάφραση πρωτότυπου τίτλου: «Η έκσταση»). Σκηνοθεσία: Ιρίς Καλτενμπάκ. Πρωταγωνιστούν: Χαφσία Χερζί, Αλέξις Μανέντι, Νίνα Μερίς. Γαλλία, ...
«ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» - Έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

«ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» – Έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη στην a.antonopoulou.art

Η νέα έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη που ξεκινά την Πέμπτη 16 Μαΐου στην γκαλερί a.antonopoulou.art, είναι μια σειρά έργων, ζωγραφικής ...
«Βασιλιάδες του Κόσμου» από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους

«Βασιλιάδες του Κόσμου» από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους

Η Weirdwave,  από τις 16 Μαΐου, παρουσιάζει στα θερινά την  ταινία της Λάουρα Μόρα «Βασιλιάδες του Κόσμου»,  που απέσπασε το ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13902 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top