Τέταρτο

303 Προβολές

«Perception» – Αυτό που βλέπεις δεν είναι αυτό που νομίζεις

Final-Zaraeeb_LRΣτο νέο του έργο «Perception» ο el Seed αμφισβητεί το επίπεδο κρίσης και παρανόησης που μπορεί να υπάρχει ασυνείδητα σε μια κοινότητα που βασίζεται στις διαφορές. Στη γειτονιά του «Manshiyat Nasr» στο Κάιρο η κοινότητα «Zaraeeb» μαζεύει τα σκουπίδια της πόλης για δεκαετίες και έχει αναπτύξει ένα σύστημα ανακύκλωσης. Η περιοχή γίνεται αντιληπτή ως βρώμικη και περιθωριοποιημένη.

Θέλοντας να έρθει στο προσκήνιο αυτή η κοινότητα ο el Seed με την ομάδα του και τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας ξεκίνησε ένα σχέδιο που καλύπτει 50 κτίρια και είναι ορατό στη τελική του μορφή μόνο από ένα συγκεκριμένο σημείο του βουνού Moqattam.

Σύμφωνα με τον δημιουργό του, το έργο χρησιμοποιεί τα λόγια του Αγίου Αθανασίου Αλεξανδρείας, Κόπτη Επισκόπου του 3ου Αιώνα που είπε: «Όποιος θέλει να δει το φως του ήλιου πρέπει πρώτα να καθαρίσει τα μάτια του.»

Στην κοινότητα του «Zaraeeb» έχει δοθεί το όνομα «zabaleen» που σημαίνει άνθρωποι σκουπίδια, αλλά οι ίδιοι δεν δέχονται να αποκαλούνται έτσι. Δεν ζουν στα σκουπίδια αλλά από τα σκουπίδια. Όχι τα σκουπίδια τους αλλά τα σκουπίδια όλης της Πόλης. Είναι αυτοί που καθαρίζουν την Πόλη του Καΐρου.

[huge_it_gallery id=”44″]


 

elseed-art.com


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4814 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top