tetartopress

ΠΦΠΟ: Απαρχαιωμένη,  αντιευρωπαϊκή και ανεπίτρεπτη η Ιερακοθηρία


Ανοιχτή επιστολή στον υφυπουργό ΥΠΕΝ, Γιώργο Αμυρά από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) για τις απαράδεκτες εικόνες με τα σόου αρπακτικών πουλιών.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κουκούλα και μπούργκα, η ίδια πλευρά ενός οπισθοδρομικού καθεστώτος.

Η κουκούλα στα γεράκια και τα άλλα αρπακτικά πουλιά και η αραβική μποσίγια ή μπούργκα έχουν κοινή αναφορά και ρίζες στις ίδιες απαρχαιωμένες , οπισθοδρομικές και αντιευρωπαικές αντιλήψεις.

Ερωτήματα στον Υφυπουργό ΥΠΕΝ ,που ζητούν εναγωνίως απαντήσεις

Κύριε Υπουργέ, Αυτή η τρομακτική εικόνα και τα video, απόρροια της απαράδεκτης ΚΥΑ για την ιερακοθηρία που με δική σας πρωτοβουλία ψηφίστηκε το 2021θα πρέπει να σας προβληματίσει έντονα και να συνεγείρει και ξυπνήσει ξεχασμένα αντανακλαστικά σας για τη φύση, τα ζώα, το περιβάλλον.

Αυτές οι τραγικές ,καρτουνίστικες εικόνες που είχαμε την ατυχία να δούμε όλοι μας στις ειδήσεις δεν θυμίζουν σε τίποτα τα περήφανα αυτά ζώα αλλά θλιβερά cartoon .

Βιώνουμε μια πρωτοφανή κατάσταση με τα αρπακτικά πουλιά στη χώρα μας, απολύτως και καθ’ ολοκληρία παράνομη, με αετούς, γεράκια, μπούφους κλπ και αυτό το επιτρέψατε εσείς κ. Υπουργέ και οι ομόλογοί σας Κεδίκογλου και Σκυλακάκης

Σας θυμίζει γεράκι αυτή η εικόνα κύριε Υφυπουργέ;
Σας θυμίζει πολιτισμό;
Φύση;
Περιβάλλον ;
Εν συναίσθηση για τα ζώα;
Την εθνική νομοθεσία γι αυτά;
Συμφωνείτε ή το καταδικάζετε έστω και εκ των υστέρων ;
Και αν το καταδικάζετε ποιες θα οι ενέργειές σας και πότε;
Αυτή θα είναι η παρακαταθήκη σας στο πολιτισμό, στο περιβάλλον και σε όσα έμβια ζουν μέσα σ’ αυτό;

Όλο αυτό το “πανηγύρι” που έχει στηθεί έρχεται σε πλήρη αντίθεση στις αρχές και τα ιδεώδη του ευρωπαϊκού πολιτισμού και του διαφωτισμού, θυμίζει δε πολιτισμική οπισθοδρόμηση, κατάντια και κατηφόρα.

Δυστυχώς το ΥΠΕΝ και οι σύμβουλοί του στη Διεύθυνση Δασών που υποστήριξαν, στήριξαν και στηρίζουν ακόμη όλο αυτό το μακιαβελικό σκηνικό μαζί με το ΥΠΕΣ, μετάτρεψαν με τα νομοθετήματά τους τα ζώα σε καραγκιόζηδες, σε θλιβερές φιγούρες που δε θυμίζουν σε τίποτα τα υπέροχα αυτά υπερήφανα πουλιά που έγιναν σύμβολα δύναμης, ομορφιάς και υπερηφάνειας.

ΥΠΕΝ και ΥΠΕΣ “έδωσαν” και παρέδωσαν τα ζώα αυτά αλλά και γενικότερα τα ζώα τόσο της ήμερης όσο και της άγριας ζωής με την ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/89961/2915/2021 – ΦΕΚ 4574/Β/2-10-202 και το άρθρο 23 του ν. 4830/21 στα χέρια τυχοδιωκτών, με πρακτικές ανθρώπων της νύχτας, με αμφίβολη πολιτισμική ηθική που τα έκαναν θέατρο, αντί- εκπαιδευτικά εργαλεία, χρησιμοποιήθηκαν για video clips τραγουδιστών ή για να γυριστούν διάφορες διαφημίσεις χωρίς εκπαιδευτικό περιεχόμενο ή από διάφορες περσόνες των media παρά την απαγόρευση από το νόμο, τα μετέτρεψαν σε αντικείμενα για ίδιο όφελος διαφόρων.

ΥΠΕΝ και ΥΠΕΣ μέσα σε μια νύχτα κατάργησαν με την ΚΥΑ και την εξαίρεση που θέσπισαν στο άρθρο 23 του 4830/21 ό,τι με αγώνες και αίμα είχε κατακτηθεί για τα ζώα εδώ και δεκαετίες. Τη μη χρησιμοποίησή τους δηλαδή σε παραστάσεις, εκδηλώσεις, παρουσιάσεις κοκ ,όπως προέβλεπαν οι προηγούμενοι νόμοι.

Όλα τώρα βαφτίζονται λαϊκή παράδοση και επιτρέπονται με τις αρχές να κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά. Μην παραξενευτούμε, αν δούμε στους δρόμους και τον αρκουδιάρη γιατί κι αυτό λαϊκή παράδοση είναι. Αφιερώστε λίγο χρόνο κ. Υπουργέ στις επιστημονικές μελέτες για την ιερακοθηρία και τη χρησιμοποίηση των αρπακτικών και απορρίψτε επιτέλους τις απόψεις εμιρατόπληκτων, αστοιχείωτων επιστημονικά, ηθικά και πολιτισμικά ανθρώπων.
Διαβάστε τις απόψεις 500 ψυχιάτρων που κατατέθηκαν στην ιταλική βουλή το 2013 για το πόσο αντι-εκπαιδευτικό και τι ψυχικό υπόστρωμα δημιουργούν στα παιδιά τα “εκπαιδευτικά” σεμινάρια, που εσείς εμμέσως πλην σαφώς επιτρέψατε το 2021 με την ΚΥΑ “του”.

Αυτή η χυδαιότητα στη χρήση ζώων μας δείχνει πόσο εύκολα υποχωρούν οι πολιτικοί για λόγους ψηφοθηρικούς.
Ασπαστήκατε άνευ ετέρου την ανιστόρητη άποψη, ότι δήθεν η ιερακοθηρία έχει τις ρίζες της στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Αλλά ακόμα κι αν κάποιος παρόλα αυτά αποδεχτεί τη θέση αυτή, αναρωτιόμαστε και σας καλούμε να αναρωτηθείτε κι εσείς τι σχέση έχουν αυτές οι εικόνες, τα βίντεο και η χρήση των υποταγμένων χωρίς τη βούλησή τους αρπακτικών όπου δει, με τον πολιτισμό και μάλιστα τον αρχαιοελληνικό.

Κύριε Υπουργέ, Απαιτούμε να σπάσετε αυτό το κακοφορμισμένο απόστημα , που δυστυχώς επιτρέψατε, εδώ κ τώρα και πριν να είναι πλέον αργά .

Όλοι οι φιλοζωικοί ,οι περιβαλλοντικοί – πλην ενός- , οι επιστημονικοί, οι ακτιβιστικοί φορείς στην Ελλάδα και την Ευρώπη καταδικάζουν τη πάρα φύση αυτή και αντιπολιτιστική χρησιμοποίηση των ζώων, που μόνο δεινά στα ίδια και τη χώρα έχει επιφέρει και θα συνεχίσει να επιφέρει. Εξάλλου εξ όσων γνωρίζουμε ανήκουμε στη Δύση και όχι στα αραβικά, πριγκιπικά, βασιλικά κλπ Εμιράτα. Γιατί οσονούπω θα δούμε και την αραβική μποσίγια, τη μπούργκα δηλαδή .

Εν αναμονή των άμεσων απαντήσεων σας και ενεργειών.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Τα «Αδέσποτα Κορμιά», το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στις ...
«Η αρπαγή» - Η επιθυμία της μητρότητας ως επιταγή της κανονικότητας στη μοναξιά των κοινωνιών μας

«Η αρπαγή» – Η επιθυμία της μητρότητας ως επιταγή της κανονικότητας στη μοναξιά των κοινωνιών μας

«Η αρπαγή» (Le ravissement). (μετάφραση πρωτότυπου τίτλου: «Η έκσταση»). Σκηνοθεσία: Ιρίς Καλτενμπάκ. Πρωταγωνιστούν: Χαφσία Χερζί, Αλέξις Μανέντι, Νίνα Μερίς. Γαλλία, ...
«ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» - Έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

«ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» – Έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη στην a.antonopoulou.art

Η νέα έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη που ξεκινά την Πέμπτη 16 Μαΐου στην γκαλερί a.antonopoulou.art, είναι μια σειρά έργων, ζωγραφικής ...
«Βασιλιάδες του Κόσμου» από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους

«Βασιλιάδες του Κόσμου» από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους

Η Weirdwave,  από τις 16 Μαΐου, παρουσιάζει στα θερινά την  ταινία της Λάουρα Μόρα «Βασιλιάδες του Κόσμου»,  που απέσπασε το ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13902 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top