tetartopress

ΠΦΠΟ: Κυνικές και επαίσχυντες προτάσεις του ΓΕΩΤΕΕ για τα αδέσποτα

GEOTEE-eythanasia


Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) καταγγέλλει τις προτάσεις του ΓΕΩΤΕΕ προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς. Σύμφωνα με την ΠΦΠΟ οι προτάσεις του ΓΕΩΤΕΕ κινούνται στην κατεύθυνση της στοχοποίησης των αδέσποτων και στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης συντεχνιακών οικονομικών συμφερόντων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Διαβάσαμε τις κυνικές προτάσεις του ΓΕΩΤΕΕ προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς.

Φυσικά δεν μας εκπλήσσουν αφού προέρχονται από ένα φορέα ξένο προς την φιλοζωία, σαν αυτούς που αποτέλεσαν τους συνεργάτες του Αναπληρωτή Υπουργού ΥΠΑΑΤ κ. Γ. Τσιρώνη στην διαμόρφωση του νέου νόμου και έναν από τους βασικούς λόγους, που οι φιλοζωικές οργανώσεις αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο επιχειρούμενο έγκλημα κατά των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Δεν είναι άμοιρο σημασίας επίσης το γεγονός, ότι στο ΓΕΩΤΕΕ εκπροσωπείται ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος.

Με τις προτάσεις του ΓΕΩΤΕΕ επιχειρείται εμφανέστατα:

Η ευθανασία υγιών ζώων.
Η ευθανασία ασθενών ζώων παρά το γεγονός ότι μπορούν να θεραπευτούν.
Η κατάργηση στην πράξη της σίτισης των αδέσποτων ζώων.
Ο μόνιμος εγκλεισμός των αδέσποτων ζώων στα άθλια δημοτικά κυνοκομεία.
Η μη συμμετοχή των φιλοζωικών συλλόγων στις αποφάσεις για την δολοφονία τους.
Η κατάργηση της φιλοζωίας με την επιβολή υψηλών προστίμων στα φιλοζωικά σωματεία που βοηθούν τα αδέσποτα αλλά που δεν είναι αρεστά στους Δήμους ενώ μόνο τυχαία δεν είναι η αναφορά του στο πρότυπο(!) του Δήμου Κοζάνης.
Η κατάργηση της υπουργικής απόφασης παραχώρησης χώρου βάσει της οποίας διευκολύνεται η στείρωση αδέσποτων ζώων από εθελοντές κτηνιάτρους.
Ναζιστικού χαρακτήρα θέσεις για οτιδήποτε είναι διαφορετικό από εμάς και μας ενοχλεί.

Όλες οι προτάσεις -πλην μιας- κινούνται στην κατεύθυνση της στοχοποίησης των αδέσποτων, της αποστοχοποίησης του ανθρώπου που τα δημιουργεί και βεβαίως στη κατεύθυνση της εξυπηρέτησης συντεχνιακών οικονομικών συμφερόντων.

Δεν είναι τυχαίο επίσης το γεγονός, ότι το ΓΕΩΤΕΕ συνηγορεί υπέρ μέτρων που ωφελούν οικονομικά την κατηγορία των κτηνιάτρων αλλά ζητά την κατάργηση μέτρων που θεωρούν ότι τους βλάπτουν, αδιαφορώντας αν αυτό βλάπτει την ίδια τη χώρα, τα αδέσποτα και την δημόσια υγεία, όπως η ζητούμενη κατάργηση της Υ.Α για εθελοντικές δωρεάν στειρώσεις σε χώρους παραχωρούμενους από τους Δήμους.

Εύκολα μπορεί να βγάλει κανείς συμπεράσματα για τις προθέσεις του ΓΕΩΤΕΕ.

Να θυμίσουμε απλά τον λυσσαλέο αγώνα του κατά των δωρεάν εθελοντικών στειρώσεων τα πρώτα χρόνια εφαρμογής του θεσμού μέχρι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την γνωμοδότησή του, την οποία προκάλεσε η Ομοσπονδία μας, να βάλει φρένο στις αυθαιρεσίες του.

Το μόνο απολύτως βέβαιο και νομοτελειακό είναι ότι ακόμη κι αν ισχύσουν όλα αυτά τα επαίσχυντα που προτείνει, το πρόβλημα θα συνεχίσει να υπάρχει και να διογκώνεται. Γιατί είναι όλοι τους ανίκανοι να κατανοήσουν τις λύσεις που θα επιτρέψουν στην χώρα μας να απαλλαγεί από αυτό το θλιβερό φαινόμενο.

Γι’ αυτό και ο Αναπληρωτής Υπουργός έκανε το ανθρωπίνως δυνατόν να φιμώσει την φωνή της φιλοζωικής κοινότητας.

Πολύ φοβούμαστε ότι τα σχέδια του κ. Τσιρώνη, του χειρότερου αρμόδιου υπουργού για τα ζώα της τελευταίας 20ετίας (ρύθμιση κυνηγιού, τελετουργικές σφαγές, η τελευταία απόπειρα με την επαίσχυντη τροπολογία της ντροπής, η κατεύθυνση της επιχειρούμενης τροποποίησης του 4039/12, η προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης των φιλοζωικών φορέων) θα κινούνται σε αυτά τα πλαίσια όπως από την αρχή τονίσαμε.

Ό,τι με τους αγώνες μας κτίσαμε στους νόμους του 2012 και του 2014, επιδιώκεται τώρα η αποδόμησή του.

Ο κ. Τσιρώνης έσπειρε ανέμους και η κυβέρνησή του θα θερίσει θύελλες.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ένας νεοτερικός Άμλετ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

Ένας νεοτερικός Άμλετ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

«Το πνεύμα του πατέρα μου με πανοπλία! Κάτι δεν πάει καλά! ...Ας είχε έρθει η νύχτα! Όμως, ψυχή μου, ησύχασε ...
«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Τον «Άμλετ», το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη υποδέχεται στις 9.30 τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο ...
«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα - Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα – Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

"Βασιλιάδες του κόσμου" ("Los reyes del mundo" / "Kings of the world"). Σκηνοθεσία: Λάουρα Μόρα. Πρωταγωνιστούν: Κάρλος Αντρές Καστανέδα, Ντάβιντσον Αντρές Φλόρες, ...
«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ - Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ – Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

"Λυκόφως" ("Szürkület" / "Twilight"). Σκηνοθεσία Γκιόργκι Φεχέρ. Πρωταγωνιστούν Πέτερ Χάουμαν, Γιάνος Ντέρζι. Ουγγαρία, 1990. (Διαθέσιμη στο cinobo). "Κύριε... αυτό που ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13964 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top