tetartopress

ΠΦΠΟ: Όχι στο ξήλωμα του υποδειγματικού  καταφυγίου του Φιλοζωικού Συλλόγου Ν. Φιλαδέλφειας


Επιστολή απέστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) στους Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δήμαρχο Ν.Φιλαδέλφειας -Ν.Χαλκηδόνας,  Δασάρχη Αθηνών σχετικά με την επιχειρούμενη μεταφορά του καταφυγίου του Φιλοζωικού Συλλόγου που λειτουργεί στο Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας σε άλλο χώρο που όπως αναφέρεται δεν πληροί καμία προϋπόθεση καταφυγίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η επιχειρούμενη διάλυση του υποδειγματικού καταφυγίου που πάνω από 17 χρόνια  λειτουργεί στο Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας με την ευθύνη του Φιλοζωικού Συλλόγου και η μεταφορά του σε ένα παντελώς ακατάλληλο χώρο που δεν πληροί καμία προϋπόθεση καταφυγίου, βρίσκει αντίθετη σύσσωμη τη φιλοζωική κοινότητα της χώρας.

Το Άλσος όπως και αντίστοιχα αστικά Άλση και πάρκα είναι ιδανικοί χώροι για την προσωρινή φιλοξενία μικρού αριθμού αδέσποτων ζώων συντροφιάς όπως έχει αποδείξει η λειτουργία του συγκεκριμένου καταφυγίου αφού:

Παρέχει ένα φυσικό περιβάλλον κατάλληλο για τη φιλοξενία ζώων από άποψη συνθηκών διαβίωσης (σκιά, δυνατότητες περιπάτου κλπ), σχετικά μακριά από κατοικίες αλλά μέσα στον αστικό ιστό.

Είναι μια δραστηριότητα συμβατή με τον χαρακτήρα ενός Άλσους αφού είναι ελαφρές μη μόνιμες κατασκευές που δεν αλλοιώνουν το τοπίο και το περιβάλλον σε αντίθεση με άλλες μεγάλες κατασκευές όπως πισίνες, ναοί, αναψυκτήρια, γήπεδα κλπ, που ωστόσο υπάρχουν και επιτρέπονται

Παρέχει τη δυνατότητα φιλοζωικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης αφού ο χώρος είναι επισκέψιμος από σχολεία, εύκολα προσβάσιμος σε ανθρώπους που επιθυμούν να υιοθετήσουν, σε εθελοντές που θέλουν να βοηθήσουν, κατάλληλος για τη διοργάνωση φιλοζωικών events.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και με την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν αφιλοκερδώς οι εθελοντές του Συλλόγου, το καταφύγιο έχει μέχρι τώρα καταφέρει να στείλει προς υιοθεσία χιλιάδες ζώα, έχει φιλοξενήσει ζώα που χάθηκαν μέχρι να βρεθούν οι κηδεμόνες τους, έχει αποτελέσει ένα πολύτιμο κύτταρο φιλοζωικής δράσης με πολλούς υποστηρικτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σας ζητάμε λοιπόν να σταματήσετε τις προσπάθειες να καταστρέψετε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ετών και να εξορίσετε τα ζώα του καταφυγίου σε ένα επισφαλή, δυσπρόσιτο  και ακατάλληλο χώρο. Να προχωρήσετε στις αναγκαίες θεσμικές ρυθμίσεις ώστε επιτέλους το καταφύγιο να μπορεί να λειτουργεί νόμιμα. Σας καλούμε να διευκολύνετε αντί να εμποδίζετε το μεγάλο κοινωνικό έργο του Φιλοζωικού Συλλόγου Ν. Φιλαδέλφειας που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Είναι ντροπή, σε μια χώρα με τόσα προβλήματα στον τομέα των αδέσποτων και όχι μόνο αλλά και με τόσα αυθαίρετα μεγαθήρια, να εξαντλείται η αυστηρότητα σε ένα όμορφο χώρο που φιλοξενεί γάτες και σκύλους σε μερικά κλουβιά.

Ο φιλοζωικός κόσμος της χώρας συμμερίζεται την αγωνία των εθελοντών και υποστηρίζει το αίτημά τους για ένα καταφύγιο που θα διασφαλίζει την καλή διαβίωση των ζώων και τη συνέχιση του έργου του Φιλοζωικού Συλλόγου Ν. Φιλαδέλφειας.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ένας νεοτερικός Άμλετ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

Ένας νεοτερικός Άμλετ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

«Το πνεύμα του πατέρα μου με πανοπλία! Κάτι δεν πάει καλά! ...Ας είχε έρθει η νύχτα! Όμως, ψυχή μου, ησύχασε ...
«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Τον «Άμλετ», το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη υποδέχεται στις 9.30 τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο ...
«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα - Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα – Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

"Βασιλιάδες του κόσμου" ("Los reyes del mundo" / "Kings of the world"). Σκηνοθεσία: Λάουρα Μόρα. Πρωταγωνιστούν: Κάρλος Αντρές Καστανέδα, Ντάβιντσον Αντρές Φλόρες, ...
«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ - Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ – Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

"Λυκόφως" ("Szürkület" / "Twilight"). Σκηνοθεσία Γκιόργκι Φεχέρ. Πρωταγωνιστούν Πέτερ Χάουμαν, Γιάνος Ντέρζι. Ουγγαρία, 1990. (Διαθέσιμη στο cinobo). "Κύριε... αυτό που ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13964 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top