tetartopress

ΠΦΠΟ: Οι συγκαλύψεις και οι παρανομίες στην Έκθεση Κυνηγεσίας στην Παιανία


Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και η Ομάδα της για την Άγρια Ζωή έδωσε μια τεράστια μάχη για τις παρανομίες της έκθεσης Κυνηγεσίας και των Κυνηγών.

Όπως αναλυτικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Η ΠΦΠΟ και η Ομάδα της για την Άγρια Ζωή έδωσε και εξακολουθεί να τη δίνει μια τεράστια και δύσκολη μάχη για τις χίλιες δυο παρανομίες της έκθεσης Κυνηγεσίας και των Κυνηγών, που έχουν όμως ως γνωστό την πολιτική ηγεσία των περισσοτέρων κομμάτων με το μέρος τους.

Η διαφορά μας είναι, ότι εμείς, εκτός από τις αρχές και τα ιδανικά μας έναντι του χρήματος της άλλης πλευράς, έχουμε με το μέρος μας τη ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Και βέβαια δεν είχαν άδεια. Ή μάλλον η άδεια της Κτηνιατρικής ήταν σαφέστατη και απαγόρευε τη συμμετοχή κάθε είδους ζώου πλην 3 μόνο ρατσών κυνηγετικών σκύλων.

Η ΕΛ.ΑΣ κεντρικά έδειξε ένα ενδιαφέρον, το αρμόδιο ΑΤ όμως, που επίσης από την Τρίτη και Τετάρτη επικοινωνούμε, έχει άγνοια νόμων και τα βρήκε στον έλεγχο που έκαναν μετά το γραπτό αίτημά μας, όλα εντάξει. Ως άδεια εννοούσαν βέβαια την άδεια του Δήμου και όχι της Κτηνιατρικής -άλλα αντί άλλων δηλαδή-,και ότι ο “κύριος” που έφερε όλα τα αρπακτικά εκεί- ακόμη και είδη που δεν συμπεριλαμβάνονται στη γνωστή απαράδεκτη ΚΥΑ του ΥΠΕΝ- , είχε άδεια σύμφωνα με την αστυνομία. Δεν ήξεραν να πουν βέβαια από ποιαν αρχή είχε ο εν λόγω “κύριος”  λάβει την άδεια και τι είδους άδεια ήταν.

Η απάντηση ενός από τους πολλούς αστυνομικούς που μιλήσαμε που μας είπε “ Μα εκεί είναι όλοι, βουλευτές , το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η Περιφέρεια Αττικής κλπ κλπ, κι όλοι αυτοί μας λέτε ,ότι είναι παράνομοι;” ήταν όλα τα λεφτά και δίνει τη μια, μοναδική και γνωστή στους πάντες εξήγηση. Ότι έχουν οι κυνηγοί τις πλάτες, τη κάλυψη και συγκάλυψη των πολιτικών. Η μονοκρατορία τους όμως εδώ κ λίγο καιρό αρχίζει να μπάζει νερά.

Επειδή αυτά εμάς , τους αγωνιστές της ΠΦΠΟ, μας αφήνουν αδιάφορους, η μάχη θα συνεχιστεί πλέον σε πολλά επίπεδα. Να γνωρίζουν δε οι διάφοροι, ότι στο τέλος της ημέρας αυτοί που θα βγουν νικητές θα είναι τα ζώα.

Το υποσχόμαστε σε όλους , Κυνηγούς, Ιερακοθήρες, Πολιτικούς, Δασικούς και όλους όσους τους καλύπτουν για πολλούς λόγους.

Μπορεί να κέρδισαν μια μάχη γιατί ενημερωθήκαμε την τελευταία στιγμή για την έκθεση αλλά παρόλα αυτά φέραμε τα πάνω κάτω και με μια έννοια οι ανενόχλητοι χρόνια ολόκληρα κυνηγοί πήραν ένα καλό μάθημα, αλλά δεν κέρδισαν και δε θα κερδίσουν το πόλεμο.

Ο αγώνας συνεχίζεται για τη συγκεκριμένη παράνομη έκθεση σε άλλα επίπεδα και εναντίον πολλών. Θα επανέλθουμε και με άλλες αποκαλύψεις.

Καλούμε κάθε φορέα που αγωνίζεται για την προστασία της άγριας ζωής και το περιβάλλον να συνταχθεί με τις προσπάθειες της ΠΦΠΟ.

Η Ομάδα Για Τη Προστασία Της Αγριας Ζωής και Τη Φύση της ΠΦΠΟ.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13104 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top