Τέταρτο

ΠΦΠΟ: Συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Διαδικτυακή Διαδήλωση Ban Live Exports


Ανακοίνωση – Κάλεσμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο) για συμμετοχή στην Παγκόσμια Διαδικτυακή Διαδήλωση τη Δευτέρα 14 Ιουνίου Ban Live Exports / Τέλος τώρα στο μαρτύριο διασυνοριακών μεταφορών ζωντανών ζώων. Μια διαμαρτυρία για τα δεκάδες εκατομμύρια θύματα που βασανίζονται και πεθαίνουν κάθε χρόνο σε μακροχρόνιες μεταφορές με άθλιες συνθήκες. Για τα Ζώα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στις 14 Ιουνίου του 2015, 13.000 πρόβατα έχασαν τη ζωή τους από αφυδάτωση, ασιτία, εξάντληση – καταφανώς κακοποίηση– μέσα στο φορτηγό πλοίο Trust1 που φορτώθηκαν στη Ρουμανία και μετά από ένα εφιαλτικό ταξίδι κατέληξαν στη Σομαλία .

Γι’ αυτή τη μέρα και για όλες τις μέρες και ώρες κάθε χρόνου, σε ολόκληρο τον κόσμο, για το ατελείωτο μαρτύριο των ζώων, για τα εκατομμύρια θύματα που πεθαίνουν κάθε λεπτό βασανιστικά κάτω από άθλιες συνθήκες μεταφοράς, πεινασμένα, διψασμένα, τσαλαπατημένα, τρομοκρατημένα, πολλά άρρωστα ή λιπόθυμα, φορτωμένα μαζικά για να οδηγηθούν σε άλλες βάρβαρες πρακτικές, διαμαρτυρόμαστε έντονα και ζητάμε την άμεση κατάργηση των διασυνοριακών μεταφορών ζωντανών ζώων.

Σε μία εποχή που η ηθικότητα και οι αξίες θέτουν σε μεγάλη αμφισβήτηση τη βάναυση αντιμετώπιση κάθε έμβιου συναισθανόμενου όντος, επ’ ουδενί δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές τέτοιες πρακτικές και μεταφορές ζώντων ως άψυχα εμπορεύματα. Μεταφορές  που φέρνουν στη μνήμη τις αμαξοστοιχίες του τρόμου άλλων εποχών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ανθρώπων.

Καλούμε όλους να συμμετάσχουν όσο πιο δυναμικά γίνεται την 14η Ιουνίου, μεταξύ 11.00 πμ – 14.00 μμ., στη διεθνή διαδικτυακή εκστρατεία και στο hashtag Ban Live Exports εδώ.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7670 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

   

Back to Top