Τέταρτο

Πιέρια: Μαγειρεύουμε στο βουνό την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού η Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για την προστασία των Πιερίων καλεί όσους συνεχίζουν να νοιάζονται για τα βουνά και την προστασία τους, να συναντηθούν την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 στις 11:00 στο ορειβατικό καταφύγιο στην Άνω Μηλιά για περίπατο στο δάσος και για να γευματίσουν όλοι μαζί συζητώντας για το μέλλον του βουνού και τη συνέχιση του αγώνα. Η συνάντηση αυτή, αποτελεί μέρος του αγώνα της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα Πιέρια όρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα βουνά μας, ο Όλυμπος και τα Πιέρια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε φυσικές και πολιτιστικές αξίες, έχουν παγκόσμια παγκόσμια ακτινοβολία, υπήρξαν πρωταγωνιστές της παλιάς και της  νεότερης ιστορίας του τόπου μας και είναι πολύτιμα για το βιοπορισμό των κοινοτήτων που ζουν γύρω από αυτά. Μάλιστα, σε δύσκολους καιρούς, τα δύο αυτά βουνά προσέφεραν καταφύγιο στον ντόπιο πληθυσμό και συνέβαλαν στη διαμόρφωση του πολιτισμού της χώρας μας.

Η Διεθνής Ημέρα Βουνού καθιερώθηκε για να αναδείξει αυτόν τον ζωτικό ρόλο που παίζει το βουνό στη ζωή των ανθρώπων και να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρησή του.

Με αφορμή λοιπόν την ημέρα αυτή, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, στις 11:00 το μεσημέρι θα συναντηθούμε στο ορειβατικό καταφύγιο στην Άνω Μηλιά, θα περπατήσουμε στο δάσος και το μεσημέρι θα γευματίσουμε όλοι μαζί και θα συζητήσουμε για το μέλλον του βουνού, τις προθέσεις της Πολιτείας και των τοπικών αρχών αλλά και τον αγώνα των πολιτών ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα Πιέρια όρη.

Θα διατεθούν πτυσσόμενα τραπέζια και πάγκοι, ακόμη και σε περίπτωση βροχής, για 80 καθήμενους ενώ το φαγητό (παραδοσιακή φασολάδα) και τσάι του βουνού θα παρασκευαστούν επί τόπου με καυσόξυλα στην φορητή Κοινωνική Κουζίνα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας (στρατιωτικό όχημα του Ελβετικού Στρατού) η οποία χρησιμοποιείται για πρώτη φορά μετά την ολική της ανακατασκευή.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10161 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top