Τέταρτο

«Πιστεύω» του Τάσου Λειβαδίτη σε σύνθεση Μιχάλη Καλκάνη και απαγγελία  Δημήτρη Καταλειφού


Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου δημιουργού Τάσου Λειβαδίτη, το ποίημα του “Πιστεύω” – ”Believe” επενδυμένο με την μουσική του συνθέτη Μιχάλη Καλκάνη αποκτά μια νέα δυναμική.

Η καθηλωτική απαγγελία του έξοχου ηθοποιού Δημήτρη Καταλειφού και η τολμηρή και πρωτότυπη μουσική σύνθεση μας ανοίγουν μια πόρτα στον απέραντο ορίζοντα των υπαρξιακών αναρρωτήσεων. Τι πραγματικά μετράει στη ζωή μας; Έχουμε μέσα μας αρκετό φως για να επιμείνουμε, να μην παραιτηθούμε από την υπερπροσπάθεια να κάνουμε το μέλλον μας πιο ανθρώπινο;

Η συνομιλία λόγου και μελωδίας γεμάτη σκέψεις και εικόνες ενώνει άρρηκτα την ποίηση με την αφήγηση και τη μουσική.

Το ”Believe” αναδεικνύει την αλληλεπίδραση μεταξύ ενός ουτοπικού και ενός ρεαλιστικού κόσμου που φτάνει σε εμάς μέσα από ένα υπερβατικό performance στο κοντραμπάσο δίνοντας μια σύγχρονη πνοή στους αιώνιους στίχους του μεγάλου ποιητή.

Στο βίντεο που συνοδεύει το κομμάτι, σε σκηνοθεσία του Κώστα Μπρουμά, εικόνες από το αστικό τοπίο και τους ανθρώπους του, αισθητοποιούν με καλλιτεχνική ματιά την αντίθεση ανάμεσα στο σύγχρονο τρόπο ζωής και τις βαθιές θεμελιώδεις πνευματικές ανάγκες του ανθρώπου.

Κυκλοφορεί από τη  High Hop Records.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9953 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top