Τέταρτο
67 Προβολές

Πιθανή μηνυτήρια αναφορά από την ΟΕΝΓΕ εναντίον κάθε υπευθύνου για την τραγική εξέλιξη της πανδημίας

Advertisement


Τη διερεύνηση του ενδεχομένου υποβολής μηνυτήριας αναφοράς εναντίον κάθε πιθανά υπευθύνου κυβερνητικού αρμοδίου, για την έκβαση της πανδημίας παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών αποφάσισε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).  Για το λόγο αυτό καλούνται οι Ενώσεις να αποστείλουν άμεσα αναφορές για τις ελλείψεις, για την αντιποίηση ειδικοτήτων, για την υποθεραπεία ασθενών, για τις ΜΕΘ (προδιαγραφές, προσωπικό κλπ.) και ό,τι άλλο στοιχείο κρίνουν σκόπιμο ώστε με τη βοήθεια νομικών συμβούλων να κινηθεί η διαδικασία.

Όπως αναλυτικά αναφέρεται:

Η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών – μέλη της, έγκαιρα από τον περασμένο Μάρτιο είχαν καταθέσει στην κυβέρνηση δέσμη συγκεκριμένων αιτημάτων για την επείγουσα ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης εν μέσω 1ου τότε κύματος της επιδημίας και ενόψει του 2ου κύματος.

Advertisement

Η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών – μέλη της, έγκαιρα από τον περασμένο Οκτώβριο είχαν τονίσει την δραματικότητα της κατάστασης στα νοσοκομεία ιδιαίτερα της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας και είχαν επανέλθει στην απαίτηση επειγόντων μέτρων ενίσχυσης της δημόσιας περίθαλψης.

Δυστυχώς σχεδόν τίποτα από τα παραπάνω δεν εισακούστηκε. Μάλιστα η κυβέρνηση με δική της αποκλειστική ευθύνη διέκοψε πλήρως την επικοινωνία της με τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Σε πολλές περιπτώσεις έπραξε τα αντίθετα από αυτά που απαιτούσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Το αποτέλεσμα είναι αυτή η σημερινή τραγική κατάσταση με χιλιάδες θανάτους και με άθλιες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς, λόγω αυτών των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό και σε υποδομές.

Advertisement

Αυτά τα αναμφισβήτητα γεγονότα δεν μπορούν να συγκαλυφθούν από την απαράδεκτη προπαγανδιστική τακτική των κυβερνητικών αρμοδίων, που από την μία αποκαλούν «ψεύτες» σχεδόν όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας και από την άλλη προσπαθούν να μεταφορτώσουν σε αυτούς τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνητικών αρμοδίων για την ατελή περίθαλψη και υποθεραπεία πολλών ασθενών, δηλαδή για την οφειλόμενη στις ελλείψεις προσωπικού και υποδομών εκτόξευση της θνητότητας.

Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ για την παραπέρα ανάδειξη αυτών των σοβαρότατων ζητημάτων αποφασίζει τη διερεύνηση του ενδεχομένου υποβολής μηνυτήριας αναφοράς εναντίον κάθε πιθανά υπευθύνου κυβερνητικού αρμοδίου. Άμεσα θα απευθυνθεί για νομική γνώμη επ’ αυτού σε νομικούς συμβούλους. Οι Ενώσεις καλούνται να στείλουν άμεσα, εντός 10 ημερών, συγκεκριμένες τεκμηριωμένες αναφορές για τις ελλείψεις, για την αντιποίηση ειδικοτήτων, για την υποθεραπεία ασθενών, για τις ΜΕΘ (προδιαγραφές, προσωπικό κλπ.) και ό,τι άλλο στοιχείο κρίνουν σκόπιμο.

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6450 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top