tetartopress

Πλήθος πεζοπόρων  στο Παναχαϊκό όρος για  την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Πλήθος πεζοπόρων  στο Παναχαϊκό όρος για  την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Πλήθος πεζοπόρων  στο Παναχαϊκό όρος για  την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Με το πεζοπορικό πέρασμα στο Παναχαϊκό όρος (Πουρναρόκαστρο – Σανατόριο Ζάστοβας – Πουρναρόκαστρο) την Κυριακή 2 Ιουνίου,  κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του  Δήμου Πατρέων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Το σύνθημα της φετινής εκδήλωσης ήταν  «Είσαι το παναχαϊκό για μένα».

Στην πεζοπορία συμμετείχαν εκατοντάδες πεζοπόροι οι οποίοι ξεκίνησαν νωρίς το πρωί  της Κυριακής, από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης του Δήμου στο Πουρναρόκαστρο, όπου ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου Τάκης Πετρόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη «σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος το οποίο υποβαθμίζεται κυρίως από την έλλειψη ορθολογιστικής νομοθεσίας αλλά και την κατάφωρη ατιμωρητί καταστρατήγηση της υφιστάμενης  από μεγαλοεπιχειρήσεις και ιδιωτικά συμφέροντα με σκοπό την κερδοφορία, γεγονός που υπαγορεύει την ανάγκη διαρκούς αγωνιστικής λαϊκής επαγρύπνησης».

Από το Πουρναρόκαστρο οι πεζοπόροι ακολούθησαν τον χωματόδρομο προς Ελεκιστριάνικο ρέμα, διέσχισαν το ανάντη πλατανόδασος, ακολούθησαν τον χωματόδρομο προς το υψίπεδο του παλαιού σανατόριου στη Ζάστοβα, από όπου πήραν το μονοπάτι προς  τον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Ζάστοβας και επιστροφή στο Πουρναρόκαστρο.

Το συνολικό μήκος της διαδρομής ήταν 8,55 χιλιόμετρα και τα υψόμετρα κυμάνθηκαν από 640 μέτρα το ελάχιστο, μέχρι 820 το μέγιστο.

Οι πεζοπόροι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα όμορφα στοιχεία της φύσης του Παναχαϊκού (βλάστηση, δάση ρέματα, πηγές, χαράδρες κ.α.), κυρίως όμως την αξεπέραστη θέα προς τον Πατραϊκό κόλπο, την Στερεά Ελλάδα, τα Ιόνια νησιά και την Δυτική Αχαΐα.

Το μήνυμα που στάλθηκε είναι περισσότερος σεβασμός στο περιβάλλον και τη φύση, μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το Παναχαϊκό, το βουνό της Πάτρας κι επαγρύπνηση των πολιτών για την προστασία του.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν:

– Μονάδς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Β. Πελοπονησου – Ο.ΦΥ.ΠΕΚ.Α.

– Δημοτική Κοινότητα Ελεκίστρας

– Δημοτική Κοινότητα Σουλίου

– Δημοτική Κοινότητα Μοίρα

– Δημοτική Κοινότητα Άνω Καστριτσίου

– Δημοτική Κοινότητα Κάτω Καστριτσίου

– Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Πατρών Διαβα

– Πεζοπόροι Πάτρας

– Ατραπός Εναλλακτικός Ορεινός Τουρισμός (Μ.Κ.Ο.)

· Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ρωμανού Πατρών «Άγιος Δημήτριος»

– Πολιτιστικός Σύλλογος Ελεκίστρας

– Πολιτιστικός Σύλλογος Πουρναρόκαστρου «Ο προφήτης Ηλίας»

– Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Άνω Καστριτσίου

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...
Farah Nabulsi: The Present

Κρήτη: 1o Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Παλαιστινιακών Ταινιών

Το 1ο Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου Κρήτης (PiffAgios Nikolaos) είναι μια ανεξάρτητη μη εμπορική, μη κερδοσκοπική πολιτιστική πρωτοβουλία όπου μέσα από ...
Πάτρα: «Med ούσα - Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Πάτρα: «Med ούσα – Η μεταμόρφωση της Γοργούς» στο Λιθογραφείον

Το Θέατρο Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172Β, Πάτρα) παρουσιάζει την παράσταση πειραματικού χοροθεάτρου «Med ούσα - H μεταμόρφωση της Γοργούς» το Σάββατο ...
«Το χρώμα του ροδιού» του Παρατζάνoφ - Αξέχαστη ομορφιά, οργιαστική φαντασία, ένα μοναδικό αριστούργημα

«Το χρώμα του ροδιού» του Παρατζάνoφ – Αξέχαστη ομορφιά, οργιαστική φαντασία, ένα μοναδικό αριστούργημα

"Το χρώμα του ροδιού" ("Tsvet granata" / "The color of pomegranates") (αρχικός πρωτότυπος τίτλος: "Sayat Nova"). Σκηνοθεσία: Σεργκέι Παρατζάνoφ. Πρωταγωνιστεί: ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13923 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top