Τέταρτο

Πόλα Ρούπα, Νίκος Μαζιώτης: Εντολή εκτέλεσης του Δημήτρη Κουφοντίνα από την κυβέρνησηΔήλωση από την Πόλα Ρούπα και τον Νίκο Μαζιώτη για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα:

Όλες οι ανακοινώσεις κρατικών παραγόντων–στελεχών της ΝΔ για τον πολιτικό κρατούμενο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, είναι στην ουσία μία: Εκτέλεση. Η ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης σε αίτημα ήσσονος σημασίας για την ίδια, με μόνο κριτήριο τη φύση της υπόθεσής του και η απόφασή της να ‘‘σηκώσει’’ ένα νεκρό πολιτικό κρατούμενο είναι μια τομή στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Το κράτος αναλαμβάνει τη πολιτική ευθύνη της εκτέλεσής του. Την αναλαμβάνει με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους. Δηλώνει ότι νιώθει πανίσχυρο να αντιμετωπίσει (και) αυτή την εξέλιξη. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια για τη ‘‘ζωή του’’ και τη ‘‘ζωή μας’’ (από δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη για το ζήτημα), για την ευθύνη που προσπαθούν τα στελέχη της ΝΔ να πετάξουν στον ίδιο τον απεργό με φράσεις όπως ‘‘είναι επιλογή του αν θα ζήσει ή θα πεθάνει’’(από δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη), ο οποίος χρίζεται ως ιδανικός ‘‘αυτόχειρας’’, είναι προσπάθεια αντιστροφής της πολιτικής πραγματικότητας.

Ο απεργός πείνας αφήνει τη ζωή του στα χέρια του κράτους και στη κρίση του αν θα τη πάρει ή θα τη δώσει πίσω στον απεργό. Στη προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση τη ΝΔ επιλέγει να πάρει τη ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, επιλέγει να τον εκτελέσει.Το δίλλημα είναι σαφές, και έχει απαντηθεί. Καμία αποστασιοποίηση δεν είναι εφικτή. Πόντιοι Πιλάτοι σε θάνατο απεργού πείνας δεν υπάρχουν. Αν πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας αυτοί θα είναι οι δολοφόνοι του.

Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

Πόλα Ρούπα μέλος -φυλακές Ελαιώνα-Θήβας (Γ΄πτέρυγα) 

Νίκος Μαζιώτης – φυλακές Δομοκού (Δ΄πτέρυγα)

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7052 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top