Τέταρτο

77 Προβολές

Πολιτιστικός Οργανισμός: Η επιχορήγηση με 9.500 ευρώ του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας είναι κοροϊδίαΠρόκληση και κοροϊδία για την πόλη της Πάτρας χαρακτηρίζει η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να επιχορηγήσει το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας με το ποσό των 9.500 ευρώ. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Οργανισμού το κόστος των περσινών εκδηλώσεων ανήλθε στα 270.000 ευρώ, ενώ οι προτάσεις καλλιτεχνικών σχημάτων της πόλης, που αιτούνται να συμπεριληφθούν στις φετινές εκδηλώσεις ανέρχονται στις 130.000 ευρώ.

Update 11/6/2020 [19:47]: Σε απάντησή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφερόμενο στο δημοσίευμα του tetartopress,gr σχετικά με τη δήλωση της προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού αναφέρει πως η δήλωση της κ. Γεροπαναγιώτη για το πρόσωπο της κ. Λίνας Μενδώνη είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντική καθώς όφειλε η πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Πατρέων να γνωρίζει ότι οι αποφάσεις για τις επιχορηγήσεις βασίζονται αποκλειστικά στις γνωμοδοτήσεις των ανεξάρτητων ομάδων εργασίας οι οποίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί και η υπουργός αποδέχθηκε την εισήγηση της Ομάδας Εργασίας, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια για την επιλογή και την αξιολόγηση των υποβληθέντων αιτημάτων.

Αναλυτικά τη δήλωση αλλά και την απάντηση του Υπουργείου μπορείτε να τα δείτε παρακάτω.

 

Δήλωση της κ. Γεροπαναγιώτη:

Η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, μετά από τα αλλεπάλληλα διαβήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού, αποφάσισε, πως το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, ένα από τα μακροβιότερα και σημαντικότερα Φεστιβάλ της χώρας, με αξιοζήλευτο πολιτιστικό απόθεμα, «αξίζει» χρηματοδότηση με το ποσό των 9.500.00 ευρω!

Η προκλητική αυτή απόφαση για την πόλη, δημοσιοποιήθηκε σήμερα και συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα που ανάρτησε η ηγεσία του υπουργείου πολιτισμού, στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου, η οποία αναφέρεται στην  «ενίσχυση» Φεστιβάλ και σύνθετων πολυθεματικών δράσεων!

Αποτελεί κοροϊδία. Μονό το κόστος των περυσινών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, ανήλθε στα 270.000.00 ευρώ, ενώ οι προτάσεις καλλιτεχνικών σχημάτων της πόλης, που αιτούνται να συμπεριληφθούν στις φετινές εκδηλώσεις (θέατρο, μουσική, χορός τραγούδι) ανέρχονται στις 130.000.00 ευρώ.

Τρανή απόδειξη της αδιαφορίας και της απαξίωσης των ανθρώπων του πολιτισμού και του λαού της Πάτρας από την κυβέρνηση. Ανθρώπων οι οποίοι μαστίζονται από την ανεργία ή την περιστασιακή απασχόληση. Την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία με την  πανδημία να έχει διογκώσει στο έπακρο τα προβλήματά τους.

 

Η απάντηση από πλευράς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού:

Το δημοσίευμα με τίτλο «Πολιτιστικός Οργανισμός: Η επιχορήγηση με 9.500 ευρώ του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας είναι κοροϊδία» αναπαράγει μία απολύτως ψευδή και συκοφαντική δήλωση για το πρόσωπο της κ. Λίνας Μενδώνη.

Όφειλε  η πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Πατρέων η κ. Γεροπαναγιώτη η οποία έκανε σχετική ανάρμοστη δήλωση για την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, να γνωρίζει ότι οι αποφάσεις για τις επιχορηγήσεις βασίζονται αποκλειστικά στις γνωμοδοτήσεις των ανεξάρτητων ομάδων εργασίας οι οποίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί. Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αποδέχθηκε  την εισήγηση της Ομάδας Εργασίας, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια για την επιλογή και την αξιολόγηση των υποβληθέντων αιτημάτων.

Τα μέλη της Ομάδας Εργασίας (όπως αυτή ορίστηκε με την αριθμ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΣΠ/ΔΠΔΕ/163853/3600/953/03-04-2020 απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού  είναι τα ακόλουθα:

1. Γιώργος Τζιρτζιλάκης, Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

2. Βασίλης Αυδίκος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου

3. Μαριέττα Μινώτου, Λέκτορας του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου

4.  Σταύρος Γασπαράτος, Μουσικό́ς και Συνθέτης, μέλος του Διοικητικού́ Συμβουλίου του Ελληνικού Φεστιβάλ

5. Αναστασία Γκάτζιου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Δράσεων και Εποπτείας του Υπουργείου Πολιτισμού́ & Αθλητισμού́ ως Εισηγήτρια.

Κανείς ως τώρα δεν έχει αμφισβητήσει τη ανεξαρτησία, τη υπευθυνότητα,  και το αξιόλογο των μελών των επιτροπών  που  εργάστηκαν σκληρά και αμισθί και εν μέσω της πανδημίας, προκειμένου να ολοκληρώσουν με συνέπεια και αποτελεσματικότητα το έργο τους.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5534 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top