Τέταρτο

Πώς να υποδεχτούμε τους κουρασμένους φτερωτούς μετανάστες της ΆνοιξηςΌπως μας ενημερώνει η ελληνική ορνιθολογική εταιρεία τα χελιδόνια, ανάμεσα σε πολλά άλλα μεταναστευτικά πουλιά, ολοένα και καταφθάνουν στη Μεσόγειο, έχοντας κάνει αδιάκοπα φτεροκοπήματα για χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω από ερήμους και θάλασσες. Οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών δεν ήταν και οι καλύτερες, με έντονες εναλλαγές, δυσκολεύοντας το ταξίδι τους.

Ακολουθούμε 3 απλές συμβουλές για να κάνουμε ευκολότερη την υποδοχή τους:

Δεν τα πλησιάζουμε και δεν τα ενοχλούμε καθόλου. Όταν φτάνουν είναι αποδυναμωμένα και κάθε περαιτέρω σπατάλη ενέργειας μπορεί να αποβεί γι’ αυτά μοιραία. Τους δίνουμε χρόνο να ανακτήσουν δυνάμεις και μετά απολαμβάνουμε ελεύθερα την παρέα τους.

Δεν προσπαθούμε να τα ταΐσουμε. Τα χελιδόνια τρέφονται με έντομα που τα πιάνουν στον αέρα και δεν δέχονται σπόρους, ψίχουλα και άλλες ανάλογες τροφές

Τα προστατεύουμε από τις οικόσιτες γάτες, μέχρι να αναχωρήσουν ή να καταφέρουν να πετάξουν σε πιο ασφαλές μέρος.

Καλώς να τα δεχτούμε!

Στη φωτογραφία της Ήρας Θεοφίλου από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία αναγνωρίζονται τρία είδη χελιδονιών:  (Μιλτοχελίδονο -με πορτοκαλί στήθος-, Σταβλοχελίδονο -με κόκκινο “πρόσωπο”- και Σπιτοχελίδονο -με λευκό ουροπήγιο) που μόλις έχουν φτάσει στην Αττική από την Αφρική, προσπαθούν να προστατευθούν από το κρύο και να ανακτήσουν δυνάμεις.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7130 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top