Τέταρτο
40 Προβολές

Προσαγωγή του προέδρου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών


Advertisement


Καταγγελία από το του Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών για την προσαγωγή του προέδρου του Σωματείου στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, παρότι είχε ήδη ενημερώσει για την ιδιότητά του.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Καταγγέλλουμε την προσαγωγή του προέδρου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών που έγινε στην οδό Πατησίων το πρωί της 24ης Νοέμβρη. Ο συνάδελφος βρέθηκε εκεί προκειμένου να πάει σε εξόρμηση ενόψει της απεργίας της Πέμπτης 26 Νοέμβρη του Σωματείου σε τεχνική εταιρεία. Όταν πήγε να βγάλει ένα  πανό του σωματείου από το αυτοκίνητο, ήρθαν τρεις αστυνομικοί της μηχανοκίνητης Ομάδας ΔΡΑΣΗΣ, οι οποίοι λίγο μετά γίνανε δέκα, και ζήτησαν ταυτότητα και χαρτί μετακίνησης, ενώ  έγινε σωματικός έλεγχος και έλεγχος του οχήματος. Ιδιαίτερο όμως ήταν το ενδιαφέρον των αστυνομικών για το περιεχόμενο του πανό, τόσο στο χώρο του συμβάντος όσο και στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας όπου το περιεχόμενο του πανό ελέγχθηκε ξανά. Η προσαγωγή στο τμήμα έγινε παρά το ότι ενημέρωσε τον επικεφαλής για την ιδιότητά του.

Advertisement

Το περιστατικό έρχεται σε συνέχεια συλλήψεων και προσαγωγών για μοίρασμα υλικού πριν το Πολυτεχνείο και ενόψει της απεργίας της 26ης Νοέμβρη. Οι εργοδότες βλέπουν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται με όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις που περνούν στην πανδημία. Η “καραντίνα” των πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων σε νεολαία, λαό και εργαζόμενους που πασχίζει να επιβάλλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αξιοποιώντας την κρατική καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ – ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ

ΣΤΙΣ 26/11 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΥΓ: Το πανό ήταν από παλιότερη κινητοποίηση του σωματείου και έγραφε: “Να ανατρέψουμε κυβέρνηση-εε-κεφάλαιο –  Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας”

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6454 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top