tetartopress

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ρυθμιστικής απόφασης του κυνηγιού της περιόδου 2021-2022

κυνηγός


Το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας μαζί με άλλους 6 φορείς που απαρτίζουν το SaveWild – Πανελλήνιο Δίκτυο Προστασία Άγριας Ζωής αποφάσισε να προσφύγει στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας ( ΣτΕ ), κατά της απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τη ρύθμιση του κυνηγιού της περιόδου 2021 -2022.

Όπως αναλυτικά αναφέρει το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας:

Η προσφυγή μας εκδικάζεται στο τέλος Ιανουαρίου ενώ νωρίτερα θα εκδικαστεί και η αίτηση αναστολής της ρυθμιστικής απόφασης.

Η απόφαση του ΥΠΕΝ βγήκε πάνω στα αποκαΐδια αλλά και στις ακόμη φλεγόμενες περιοχές της χώρας που κατέστρεψαν εκατομμύρια στρέμματα βιοποικιλότητας και έκαψαν χιλιάδες ζώα της άγριας ζωής .

Η σπουδή του υπουργείου, του δασαρχείου και των κυνηγών να ξεκινήσουν το κυνήγι στην πολύπαθη και καμένη χώρα, ενώ ακόμα πλανιόταν η μυρωδιά του καπνού, προσέκρουσε σε εκατοντάδες χιλιάδες φωνές αντίρρησης.

Αυτές τις χιλιάδες φωνές αποφασίσαμε να ακούσουμε και προσφύγαμε στο ΣτΕ κατά μιας απόφασης που “μπάζει” από παντού.

Οι ρυθμιστικές αυτές αποφάσεις, ίδιες κι απαράλλαχτες κάθε χρόνο με μοναδικό σχεδόν στοιχείο διαφορετικό η χρονιά στην οποία αναφέρονται , στηρίζονται σε απαρχαιωμένες “μελέτες” που έχουν καταθέσει οι οργανώσεις των κυνηγών , που καμία σχέση πλέον έχουν με την πραγματικότητα .

Σε μια εποχή που η κλιματική κρίση κάνει όλο και περισσότερο αισθητή την παρουσία της και η απώλεια της βιοποικιλότητας είναι μια από τις σοβαρότερες απειλές για όλο τον πλανήτη και για τη χώρα μας, το μεν Υπουργείο παραμένει στη πράξη παγερά αδιάφορο παρά τις μεγαλοστομίες η δε Κυνηγετική Συνομοσπονδία δείχνει για μια ακόμη φορά το απεχθές προσωπείο της καταστρέφοντας ο,τι έχει απομείνει.

Όπως αναφέρει και η ιδρυτική διακήρυξη του SaveWild, αυτό που πρέπει να κατανοήσουν οι πολιτικοί και πολιτειακοί άρχοντες της χώρας, είναι ότι η κοινωνία τρέχει μπροστά σε θέματα κοινωνικά και περιβαλλοντικά, ενώ οι ίδιοι ακολουθούν ουραγοί, σε μεγάλη απόσταση πίσω από την κοινωνία, υπερασπιζόμενοι αντιλήψεις που στην Ευρώπη έχουν χρόνια τώρα ξεπεραστεί .

Τους καλούμε να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την κοινωνία, να επανεξετάσουν τους όρους που διεξάγεται το κυνήγι στην Ελλάδα αλλά και το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τη διαχείριση της άγριας ζωής γενικά.

Εμείς και οι υπόλοιπες 6 οργανώσεις του Δικτύου SaveWild, είμαστε εδώ για να τους το δώσουμε να το καταλάβουν. Και είτε κερδίσουμε είτε όχι την προσφυγή, οι μόνοι πραγματικά ωφελημένοι από την δικαστική αυτή παρέμβασή μας θα είμαστε εμείς, η φύση και τα ζώα.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13072 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top