tetartopress

«Προσφυγικό» – Ένα νέο τραγούδι για την τραγωδία των προσφύγων από τους Nto Diesi


Το επιτυχημένο δίδυμο των Nto Diesi, η εξαιρετική ερμηνεύτρια Πένυ Ραμαντάνη και ο σολίστας της κιθάρας και συνθέτης Δημήτρης Νίτης παρουσιάζουν το νέο τους digital single που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group, με τίτλο «Προσφυγικό».

Το τραγούδι «Προσφυγικό» προσεγγίζει με ευαισθησία και χωρίς μελοδραματισμούς την Οδύσσεια  των ανθρώπων χωρίς πατρίδα και χωρίς ελπίδα, που κινούνται στις παρυφές της ιστορίας και του «πολιτισμένου» κόσμου.

Το «Προσφυγικό» είναι ένα τραγούδι που μιλά χαμηλόφωνα, με τρυφερότητα για τη σιωπηρή απόγνωση των κατατρεγμένων, παρηγορώντας σαν νανούρισμα τα φοβισμένα παιδιά που αντικρύζουν νωρίς τη σκληρότητα ενός κόσμου, που αν και μικρά δεν τα «χωράει».

Είναι χαρακτηριστική η αφιέρωση που των Nto Diesi που ακολουθεί το τραγούδι: «Για όλους τους ανθρώπους που χάνουν τις πατρίδες τους, αυτές που είναι από χώμα κι εκείνες της καρδιάς.»

Το τραγούδι έχει οπτικοποιηθεί με αφορμή το συγκλονιστικό σκίτσο του Παλαιστίνιου πολιτικού σκιτσογράφου, πρόσφυγα  από τη Συρία, Mahmoud Salameh αφιερωμένο στα παιδιά που χάθηκαν στις θάλασσες του κόσμου χωρίς να προλάβουν να ζήσουν, χωρίς να βγουν ποτέ στην ακτή. Το τραγούδι «Προσφυγικό» κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και βρίσκεται σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Βρείτε το ψηφιακά εδώ.

Ακούστε το στο Youtube εδώ:


Mahmoud Salameh

Ο Mahmoud Salameh είναι Παλαιστίνιος πολιτικός σκιτσογράφος, δημιουργός ταινιών κινουμένων σχεδίων και γραφίστας από τη Συρία που χρησιμοποιεί την τέχνη του για να μιλήσει ενάντια στις αδικίες στη χώρα του και στον κόσμο σήμερα. Ο Mahmoud έχει εμπειρία ως επαγγελματίας εικαστικός καλλιτέχνης στη Συρία, τον Λίβανο και την Αυστραλία. Έχει εργαστεί σε γνωστές αραβικές εφημερίδες και περιοδικά, όπως το Al Safir και το Al Adaab, και εταιρείες παραγωγής ταινιών όπως οι Spacetoons και οι Tiger Productions. Ο Μαχμούντ έχει περάσει 17 μήνες υπό κράτηση σε στρατόπεδο προσφύγων στην Αυστραλία. Το έργο του σχολιάζει την Παλαιστινιακή Κατοχή, τον πόλεμο στη Συρία, την ελευθερία του λόγου, τη σκληρή πολιτική της Αυστραλίας για τους πρόσφυγες, το ατέρμονο ταξίδι των προσφύγων και άλλα παγκόσμια ανθρωπιστικά ζητήματα.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ανοιχτή, Παμπατραϊκή σύσκεψη για το Πράσινο και το Περιβάλλον τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Ανοιχτή, Παμπατραϊκή σύσκεψη για το Πράσινο και το Περιβάλλον τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Ανοιχτή, Παμπατραϊκή σύσκεψη για το Πράσινο και το Περιβάλλον, με την παρουσία του Αναπληρωτή Δημάρχου Πατρέων, Αντιδημάρχου Μιχάλη Αναστασίου, οργανώνει ...
Το Πανεπιστήμιο Πατρών εκπαιδεύει το Δημοτικό Σχολείο Καμινίων και το Νηπιαγωγείο Τσουκαλαιϊκων στις πρώτες βοήθειες

Το Πανεπιστήμιο Πατρών εκπαιδεύει το Δημοτικό Σχολείο Καμινίων και το Νηπιαγωγείο Τσουκαλαιϊκων στις πρώτες βοήθειες

Το Πανεπιστήμιο Πατρών εκπαιδεύει το Δημοτικό Σχολείο Καμινίων και το Νηπιαγωγείο Τσουκαλαιϊκων στις πρώτες βοήθειες,στη χρήση εξωτερικού απινιδωτή και στην ...
21 Ιανουαρίου -  Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης  για την ενίσχυση των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

21 Ιανουαρίου – Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την ενίσχυση των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Πάτρας σχετικά με την 21 Ιανουαρίου, ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την ενίσχυση ...
ΣΕΡΕΤΕ

Πάτρα: Κάλεσμα σε κινητοποίηση ενάντια σε πειθαρχικές ακροάσεις φοιτητών την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ) Αχαΐας καλεί σε κινητοποίηση την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 10:00 στο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 14016 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top