Τέταρτο

Πρόσκληση Συνέλευσης για το αιολικό στο Σκιαδοβούνι


Ανοικτή Συνέλευση Φορέων και Πολιτών με θέμα τις εξελίξεις της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του Αιολικού Σταθμού στο Σκιαδοβούνι Ερυμάνθου, πραγματοποιείται την Κυριακή 15 Μαΐου με πρωτοβουλία της επιτροπής αγώνα «Σκιαδοβούνι Ερυμάνθου».

Όπως αναλυτικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της επιτροπής:

Η επιτροπή του αγώνα «Σκιαδοβούνι Ερυμάνθου» προσκαλεί όλους και όλες την Κυριακή 15 Μαΐου  και ώρα 10:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλαιού Δημαρχείου Τριταίας στο Σταυροδρόμι Δήμου Ερυμάνθου, ώστε:

Να ενημερωθούμε όλοι για τις εξελίξεις της Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Αιολικού στο Σκιαδοβούνι.

Να αποφασίσουμε συλλογικά τις επόμενες κινήσεις και δράσεις.

Ο Ερύμανθος βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του. Νέες άδειες ξεφυτρώνουν συνεχώς για Αιολικά στις κορυφές, Υδροηλεκτρικά στα ποτάμια και τα ρέματα, Φωτοβολταϊκά στις πλαγιές και τα βοσκοτόπια, απειλώντας με ολοκληρωτική και δίχως επιστροφή αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος όπως το γνωρίζουμε και το ζούμε, προς όφελος μεγάλων κερδοσκοπικών εταιρειών. Η ευρύτερη περιοχή έχει δεσμευτεί στο χάρτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για βιομηχανικού τύπου εγκαταστάσεις με καταστροφικές συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον, την οικονομική ζωή του τόπου και τις χρήσεις γης.

Σας καλούμε όλους και όλες να συντονίσουμε τις δράσεις μας.

Μόνο η ενημέρωση, η επικοινωνία και η ενεργή- μαζική συμμετοχή Όλων μπορεί να σταματήσει τα σχέδια του ξεπουλήματος της γης, του αέρα και του νερού μας.

Να αποδείξουμε ότι για την περιοχή και τις ζωές μας τον πρώτο λόγο έχουμε εμείς και μια άλλη προοπτική εκτός της τσιμεντοποίησης, της καταστροφής και εγκατάλειψης.

Οι μεθοδεύσεις παραχώρησης το τόπου μας δεν θα περάσουν

Ο Ερύμανθος δεν είναι απλά ο τόπος προέλευσής  μας. Είναι ο τόπος που ζούμε, τόπος προορισμού και έχουμε την υποχρέωση να τον παραδώσουμε αναλλοίωτο στις επόμενες γενιές.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9997 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top