Τέταρτο

«Πρόστιμο» –  Η ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη από την Παρασκευή, 21/5 στους κινηματογράφους


Η ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη «Πρόστιμο» από τις 21 Μαΐου στους Κινηματογράφους: Cine Αμαρυλλίς, Cine ‘Ανεσις, Cine Παναθήναια, Cine Φλοίσβος, Cine Αλόμα , Cine Αττικόν (‘Αλσος Γαλατσίου), Cine Νίκαια και στο Cine Ελληνίς στη Θεσσαλονίκη.

Πρόστιμο Ελλάδα,  2020,  Διάρκεια: 101’, Έγχρωμο

Ο  Βαγγέλης, απομεινάρι της rave γενιάς, ζει ντιλάροντας κάνναβη. Θα ήθελε μία σταθερή δουλειά, χωρίς ρίσκα. Ο Πέτρος, ένας μπράβος των νοτίων προαστίων. Θέλει σεβασμό και οικογένεια. Η Κατερίνα, άθελά της, θα τους φέρει στο ίδιο σπίτι. Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

– Υποψήφιο για βραβείο ΙΡΙΣ Καλύτερης Μεγάλου Μήκους Ταινίας Mυθοπλασίας
– Υποψήφιο για βραβείο ΙΡΙΣ Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Στάθη Σταμουλακάτο
– Επίσημη συμμετοχή στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα “Meet the Neighbors”, του 61ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Βαγγέλης ( Βαγγέλης Ευαγγελινός):

Κοινωνικός κι αεικίνητος, ο Βαγγέλης είναι ένας τύπος της διπλανής πόρτας.  Στα 34 του πλέον, θα προτιμούσε κάτι σταθερό χωρίς ρίσκα, αλλά το παρελθόν του δεν του αφήνει και πολλές εναλλακτικές. Ζει μόνος κι οι προσωπικές του σχέσεις είναι ως επί το πλείστον ευκαιριακές, κυρίως με το “πελατολόγιό” του, στο οποίο προσφέρει “ανωτέρου επιπέδου” υπηρεσίες delivery της παραγγελίας στην πόρτα τους, μαζί με τις απαραίτητες ιστορίες από το ένδοξο παρελθόν του στα club και party της Αθήνας των 90’ς. Άλλωστε, όπως λέει κι ο ίδιος:  “Αν υπάρχει ένα πράγμα που ξέρω καλά, είναι η παροχή υπηρεσιών”.

Πέτρος (Στάθης Σταμουλακάτος):
Ως μπράβος των Νοτίων Προαστίων, ο Πέτρος προσφέρει και αυτός υπηρεσίες, αλλά άλλου είδους. Προστασία σε μαγαζιά, μικρο-ληστείες, εκβιασμούς…  Στον κόσμο της νύχτας, ο Πέτρος είναι “σπαθί”, γι’ αυτό και απαιτεί όλοι να τον σέβονται. Κατά τα άλλα, ως καλός οικογενειάρχης, ζει με την αδελφή του Βαγγέλη, την Κατερίνα, η οποία “ευτυχώς τον έχει νοικοκυρέψει”, και φροντίζει πάντα τους συνεργάτες του, αφού “οικογένεια είμαστε”. Τουλάχιστον όσο αυτοί κάνουν ακριβώς ό,τι τους λέει…

Κατερίνα (Μαρία Μπαλούτσου):
Σε έναν κόσμο ανδρών, η Κατερίνα γίνεται “σκληρό καρύδι” για να επιβιώσει. Θέλει ο Πέτρος να κρατάει τις δουλειές του “έξω από το σπίτι” αλλά και να γυρίζει στο σπίτι. Χωρίς να το επιτυγχάνει πάντα. Όταν ο Βαγγέλης έρχεται να μείνει μαζί τους, η ύπαρξη δύο αρσενικών μέσα στο σπίτι δεν θα κάνει τη ζωή της ευκολότερη. Ωστόσο, όταν χρειαστεί, θα δείξει ότι ξέρει να λέει “τέλος”.

Μάντρας (Βαγγέλης Μουρίκης):
Είναι ο μέντορας του Βαγγέλη κι ίσως η πιο ανθρώπινη σχέση του.  Η μάντρα του είναι το καταφύγιό του σε κάθε δυσκολία. Ωστόσο, όταν ο Βαγγέλης θα βρεθεί άστεγος και κυνηγημένος, ούτε εκείνος θα δεχτεί να τον βοηθήσει. Είναι όμως ο πρώτος που θα φροντίσει να τον προειδοποιήσει ότι πρέπει να προσέχει με τη νέα του “οικογένεια”.

Ντιμίτρι (Βασίλης – Άγγελος Αναστασίου):
“Ντιμίτρι ή Δημήτρης;”. Λίγη σημασία έχει πώς θα τον πεις, αφού ο Ντιμίτρι δεν είναι ένας τυχαίος ρωσοπόντιος μετανάστης, αλλά το πρωτοπαλίκαρο του Πέτρου. Οι δυο τους κι ο Βαγγέλης θα γίνουν μια κλασική “εφηβική” αντροπαρέα. Η πορεία της σχέσης τους, όμως, θα δώσει στον Βαγγέλη να καταλάβει ακριβώς τι εννοεί ο Πέτρος όταν λέει “οικογένεια είμαστε”…

Βέρα (Φένια Αποστόλου):
Η Βέρα είναι τρανς κι η πιο παλιά πελάτισσα του Βαγγέλη. Αν και οι σχέσεις με τρανς δεν ταιριάζουν στη δημόσια “εικόνα” του, όταν όλοι του γυρίζουν την πλάτη, η Βέρα θα τον στηρίξει, προσφέροντάς του μια εύκολη δουλειά με γρήγορο χρήμα, για να επιβιώσει. Πάνω απ’ όλα όμως, η πορεία των πραγμάτων θα του αποδείξει ότι η σχέση του με τη Βέρα δεν προϋποθέτει ανταλλάγματα.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7463 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top