tetartopress

Προσβάσιμες σε ΑμεΑ 5 παραλίες στην Πάτρα

Seatrac Patra

Seatrac Patra


Το γραφείο ΑμεΑ (Άτομα με Αναπηρία) του Δήμου Πατρέων ενημερώνει ότι για τη θερινή περίοδο 2023 πέντε (5) παραλίες του Δήμου είναι πλήρως προσβάσιμες για χρήση από Άτομα με Αναπηρίες και περιορισμένη κινητικότητα. Όπως αναλυτικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Πατρέων:

Οι άνθρωποι με αναπηρία και οι οικογένειές τους έχουν τη δυνατότητα, αυτό το δύσκολο καλοκαίρι του 2023, να χαίρονται ελεύθερα πέντε από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της πόλης, ενώ ο Δήμος Πατρέων εξασφάλισε χρηματοδότηση  από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και έχουν αποκτηθεί τέσσερα  (4) επιπλέον ολοκληρωμένα συστήματα μηχανισμών εμβάπτισης (seatrac) και βοηθητικών υποδομών για χρήση σε ισάριθμες παραλίες  κολύμβησης, που θα είναι διαθέσιμα από τον Αύγουστο του 2023 – και συνεχώς από τη θερινή περίοδο 2024.

Τη θερινή περίοδο 2023 ο Δήμος παραχώρησε δωρεάν, μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος – Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας τμήμα του αιγιαλού για την εγκατάσταση των μηχανημάτων ελεύθερης πρόσβασης (Seatrac) και την τοποθέτηση ειδικού διάδρομου πρόσβασης στις περιοχές: «Βραχνεΐκων», θέση μπροστά από Ι.Ν. Ευαγγελίστριας (ΤΚ Βραχνεΐκων), «Άγιος Βασίλειος», εντός του κόλπου (ΤΚ Ρίου) και Καστελοκάμπου (Ανατολικό διαμέρισμα, ΤΚ Ρίου).

Ο Δήμος Πατρέων, εκτός από την  δωρεάν παραχώρηση από την Κτηματική Yπηρεσία, προχώρησε  στην ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου όλες οι πλατφόρμες Seatrac να είναι απολύτως προσβάσιμες από τους συμπολίτες ΑμεΑ αλλά και από τους συμπολίτες που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε κινητικό πρόβλημα (WC, χώρους σκίασης, ντουζιέρες, χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμεΑ, ενημερωτικές πινακίδες).

Παράλληλα ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου  τοποθέτησε δύο επιπλέον μηχανήματα στην  «Πλαζ», θέση Έξω Αγυιά  και στην Παραλία «Ακταίου», θέση Δημορηγόπουλου.

Η παρέμβαση στην περιοχή της Πλαζ, αφορά στην  τοποθέτηση  επιπλέον ξύλινου διάδρομου που ενώνει την ράμπα, που βρίσκεται στην παραλιακή οδό, με την πλατφόρμα  Seatrac. Ο διάδρομος αυτός είναι σταθερός και διευκολύνει την πρόσβαση στο μηχάνημα εμβάπτισης (Seatrac) ενώ πρόσφατα στην περιοχή Δημορηγόπουλου ολοκληρώθηκε η διαγράμμιση 5  θέσεων  πάρκινγκ (χώρων στάθμευσης) ΑμεΑ.

 

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου είχαν διατεθεί και τα 200 νέα τηλεχειριστήρια για την αυτόνομη χρήση των μηχανημάτων Seatrac.

 

Το Γραφείο Ατόμων με Αναπηρία ( ΑμεΑ ) του Δήμου ενημερώνει ότι από την Τρίτη 18 Ιουλίου θα είναι και πάλι διαθέσιμα τηλεχειριστήρια για την πλατφόρμα Seatrac. Θα υπάρχει δυνατότητα  για όσους δεν έχουν  προμηθευτεί παλαιότερα το σχετικό τηλεχειριστήριο, για την λειτουργία του Seatrac (κοινό για όλα), να απευθύνονται στο Γραφείο ΑμεA ( Αγορά Αργύρη – Αγ. Ανδρέου 12 ), από τις 9.30 π.μ. έως τη 1 μ.μ., στο τηλέφωνο 2610433210  (Αρμόδια υπάλληλος Όλγα Λαμπροπούλου) προκειμένου να  το παραλάβουν. Η παραχώρηση γίνεται δωρεάν.

Επίσης μπορούν να το δανείζονται από το φυλάκιο στην είσοδο της πλαζ και αντίστοιχα επιλεγμένα σημεία

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια υπάλληλο του Γραφείου ΑμεA, Όλγα Λαμπροπούλου: στο τηλέφωνο: 2610433210.

 

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσει ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος για την απόκτηση δικού του τηλεχειριστήριου  είναι:

 

Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας

Αντίγραφο Πιστοποιητικού Αναπηρίας

Ή πιστοποιητικό υγείας

Όσοι δεν πληρούν τα κριτήρια  μπορούν να το δανειστούν, υπογράφοντας μια αίτηση – δήλωση ευθύνης για την παράδοση – παραλαβή του τηλεχειριστηρίου.

Ο Δήμος  Πατρέων αναγνωρίζοντας ότι η ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα είναι δικαίωμα όλων και αφορά βασική ανθρώπινη ανάγκη των Ατόμων με Αναπηρία προχώρησε, χωρίς στεγανά, σε όλες τις αναγκαίες συνεργασίες προκειμένου όλοι οι συνάνθρωποι μας με προβλήματα κινητικότητας να μπορούν εύκολα και ισότιμα, δωρεάν και με ασφαλή τρόπο,  να απολαμβάνουν αυτόνομα μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι στη θάλασσα.

Ο Δήμος Πατρέων προωθεί πολιτικές που στοχεύουν στην ομαλή ένταξη Ατόμων με Αναπηρία επί ίσοις όροις και στην ευαισθητοποίηση της κοινότητας, αναπτύσσοντας το αίσθημα αποδοχής της διαφορετικότητας. Απώτερος σκοπός είναι ο προσανατολισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα προσβασιμότητας και η δημιουργία κοινότητας φιλικής στα προβλήματα αναπηρίας και κινητικότητας.

Στόχος η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων και η άρση περιθωριοποίησης τους

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Οι αντίπαλοι" του Λούκα Γκουαντανίνο - Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

“Οι αντίπαλοι” του Λούκα Γκουαντανίνο – Πομπώδης, αυτάρεσκη απεικόνιση ενός αμοραλιστικού κόσμου

"Οι αντίπαλοι" ("Challengers"). Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο. Πρωταγωνιστούν: Ζεντάγια, Τζος Ο' Κόνορ, Μάικ Φάιστ. ΗΠΑ, 2024. "Σ' αγαπώ", λέει ο Αρτ ...
«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου

«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» στο Μ54

Η παράσταση «Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου παρουσιάζεται 20-22 & 26-30 Ιουνίου 2024 στο Μ54 στην Αθήνα. Το ...
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13944 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top