Τέταρτο

218 Προβολές

Προβολές δια “γυμνού οφθαλμού” τις Τετάρτες του Δεκέμβρη στο θέατρο Λιθογραφείον!Το θέατρο Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172β, Πάτρα), ο “γυμνός οφθαλμός” και η NS Sound διοργανώνουν προβολές ταινιών τις Τετάρτες του Δεκέμβρη (έως τις 18/12) στις 20:30.

Τετάρτη 4/12
Τσε, ένας νέος άνθρωπος του Τριστάν Μπάουερ
(Che. Un hombre nuevo, Tristán Bauer, Argentina-Cuba-España, ντοκυμανταίρ, έγχρ.-άσπρ., 2010, 124′)

Ο Ερνέστο Γκεβάρα, ο Τσε, ο οποίος δολοφονήθηκε σε ηλικία 39 ετών, έγινε μια πραγματικά εμβληματική μορφή της εποχής μας. Η εικόνα, το έργο και η σκέψη του έχουν σήμερα μια συντριπτική δύναμη. Αυτό το ντοκυμαντέρ επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει την προσωπική του ζωή, την διαρκή εκπαίδευσή του, τη συνέπειά του, τη μελέτη και την σκέψη στην υπηρεσία της δράσης και της οικοδόμησης ενός νέου κόσμου, την προσωπική του ποιητική ματιά στην πραγματικότητα.


Τετάρτη 11/12
Ο μικρός ταύρος του Luis García Berlanga
(La vaquilla, Luis García Berlanga, Ισπανία, μυθοπλασία, έγχρ., 1985, 122′)

Ισπανικός Εμφύλιος. Πέντε στρατιώτες του Δημοκρατικού Στρατού, σπρωγμένοι από την πείνα, χωρίς να ζητήσουν άδεια από τους ανωτέρους τους, αναλαμβάνουν την παρακινδυνευμένη αποστολή να εισχωρήσουν στο διπλανό χωριό, στην ζώνη, που ελέγχουν οι εθνικόφρονες, για να κλέψουν έναν μικρό ταύρο, με σκοπό να τους χαλάσουν τα πανηγύρια και να χορτάσουν λιγάκι, ρίχνοντας, ταυτόχρονα, το ηθικό του εχθρού.

Από την στιγμή, που πατούν το πόδι τους στο χωριό, η αποστολή μετατρέπεται σε πραγματική οδύσσεια, με τα κωμικοτραγικά γεγονότα να διαδέχονται το ένα το άλλο, με αποτέλεσμα να μένεις με το στόμα ανοικτό μπροστά στην μοναδικότητα του Δασκάλου Λουίς Γκαρσία Μπερλάνγκα και να απορείς, πώς βρίσκει τον τρόπο να ισορροπεί με τέτοια ικανότητα ανάμεσα στο τραγικό και στο κωμικό, κάνοντας μια ταινία γιά τον Ισπανικό Εμφύλιο!


Τετάρτη 18/12
Ο Ζακώ της Νάντης της Ανιές Βαρντά
(Jacquot de Nantes, Agnès Varda, Γαλλία, μυθοπλασία, έγχρ.-άσπρ., 1991, 118′)

Ο Ζακ Ντεμύ όπως τον διηγήθηκε η γυναίκα της ζωής του. Η Ανιές Βαρντά μετατρέπει σε κινούμενες εικόνες τις αναμνήσεις του Ζακ Ντεμύ, από τα παιδικά του όνειρα μέχρι τα τραγούδια, που ξεχώρισαν στην ζωή του.

Το 1939 ο Ζακώ είναι 8 ετών. Μεγαλωμένος μέσα σε ένα γκαράζ, όπου όλοι λάτρευαν το τραγούδι, αρχίζει να αγαπά τις μαριονέτες, τις οπερέτες και θέλει να ασχοληθεί με το σινεμά…

Ένας μοναδικός ύμνος στον Έρωτα και στον Κινηματογράφο!


Πληροφορίες

Οι προβολές γίνονται με τη συνεργασία των: ΓΑλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα.

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610 328394 / f: Θέατρο Λιθογραφείον

Μαιζώνος 172β, Πάτρα

Είσοδος: 4€


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4888 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top