Τέταρτο
78 Προβολές

Πτολεμαΐδα: Όχι στα αιολικά


Advertisement


Στο ψευτοδίλημμα, «καρκινογόνος λιγνίτης ή καθαρά αιολικά» που προτάσσεται δήθεν κοινωνικά από επιχειρηματικά συμφέροντα, δίνει ξεκάθαρη απάντηση η  Πτολεμαΐδα, μια περιοχή που έχει υποστεί δραματικές συνέπειες από τις επιπτώσεις του λιγνίτη στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο όμως επιμένει να προστατεύει το φυσικό της πλούτο γνωμοδοτώντας αρνητικά στην εγκατάσταση αιολικών σταθμών στο Βέρμιο.

Με συντριπτική πλειοψηφία (24 κατά, 7 υπέρ, 1 λευκό) το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Εορδαίας γνωμοδότησε αρνητικά ως προς την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου για τον αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο όρος Βέρμιο.

Η απόφαση αυτή ήρθε να προστεθεί στην επίσης αρνητική γνωμοδότηση του Δήμου Νάουσας (16 κατά, 12 υπέρ και 2 λευκά) που πάρθηκε τον Δεκέμβριο.

 

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6766 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top