Τέταρτο

28 Προβολές

“At the Zoo” – Νέο άλμπουμ των Next StepΤην Παρασκευή 5 Ιουνίου κυκλοφορεί το «At the Zoo» το νέο άλμπουμ των Next Step που περιέχει νέα κομμάτια του jazz σχήματος, ηχογραφημένα ζωντανά στη σκηνή του The Zoo Jazz Club. Το άλμπουμ συλλαμβάνει την ενέργεια και τον ενθουσιασμό της ζωντανής πράξης καθώς και την επικοινωνία που αναπτύσσεται ανάμεσα στους μουσικούς, παρασύροντας τον ακροατή σε ένα παιχνίδι μουσικής εξερεύνησης και περιπέτειας.

Πρόκειται για το τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος που αποτελείται από τους Θοδωρή Κότσυφα (κιθάρα), Γιάννη Παπαδόπουλο (πιάνο), Ντίνο Μάνο (μπάσο) και Βασίλη Ποδάρα – γνωστός και ως Billy Pod (ντραμς). Τα μέλη του κουαρτέτου συναντήθηκαν κι άρχισαν να δημιουργούν μαζί, πριν από μια δεκαετία.

Σε μια περίοδο που δεν υπάρχει πρόσβαση στη ζωντανή μουσική, η ηχογράφηση αυτή ανοίγει ένα παράθυρο στη μαγεία της στιγμής που συντελείται κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας. Μέσα από τα αυλάκια του βινυλίου και του cd καταγράφεται η ενέργεια του χώρου και των μουσικών, ο ενθουσιασμός τους αλλά και μια αίσθηση …σασπένς για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στην επόμενη στροφή.

«Όταν παίζουμε μαζί, προσπαθούμε να ανακαλέσουμε την αίσθηση της πλήρους ελευθερίας που είχαμε στην προσέγγιση μας στη μουσική όταν ήμασταν νεαρότεροι. Είμαστε μία ομάδα, μία οικογένεια και αυτή η απόλυτη εμπιστοσύνη που έχουμε ο ένας στον άλλον είναι το θεμέλιο της σχέσης μας και της επικοινωνίας μας. Αυτό μας επιτρέπει να αγνοήσουμε όλα τα δεσμά και να βουτήξουμε βαθιά μέσα στη μουσική και να εξερευνήσουμε νέες περιοχές κάθε φορά»  – Βασίλης Ποδαράς

«Οι πιο ιδιαίτερες στιγμές, αυτές που τελικά διαλέξαμε για το άλμπουμ, είναι εκείνες κατά τα οποίες απορροφηθήκαμε τελείως από τη μουσική και από το κοινό, εκείνες που κατά τη διάρκεια τους βγήκαμε από τον εαυτό μας και ξεχάσαμε ότι ηχογραφούμε» – Ντίνος Μάνος

Για τους Next Step τα 6 κομμάτια του άλμπουμ γιορτάζουν τη διαδρομή του συγκροτήματος, όσα τους έφεραν ως εδώ, αλλά και όσα θα ακολουθήσουν.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου ταυτόχρονα σε βινύλιο και cd στα ενημερωμένα δισκοπωλεία. Την ίδια μέρα θα είναι διαθέσιμο και σε digital μορφή (streaming και download) σε Spotify, i-tunes, Apple music, Google Play, Deezer, Tidal, Qobuz  και πολλές άλλες ψηφιακές πλατφόρμες.


Συντελεστές

Cover Artwork & design: Carmelo Παπαδόπουλος
Φωτογραφίες των Next Step: Πάνος Ηλιόπουλος
Η ηχογράφηση έγινε  στο The Zoo Jazz Club στο Χαλάνδρι με μηχανικούς ήχου τους Γιώργο Καριώτη και Χρήστο Αχλαδιώτη.
Μίξη: Γιώργος Καριώτης (Sierra Studios)
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος – Sweetspot
Σκηνοθεσία και Μοντάζ βίντεο: Πάνος Ηλιόπουλος

The Next Step: facebook | soundcloud | youtube | instagram
Puzzlemusik: [email protected] | puzzlemusik | soundcloud | facebook | twitter | youtube


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5378 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top