Τέταρτο
85 Προβολές

“Athens – lockdown 2020” – Η φωτογράφος Ντίνα Κουμπούλη στον πολυχώρο Kotes (X Booze)
Το ΚΟΤΕS (Χ Booze ) σε συνεργασία με την Αίθουσα Τεχνης αγκάθι-κartάλος στο πλαίσιο του Athens Photo Festival φιλοξενεί την φωτογράφο Ντίνα Κουμπούλη, η οποία θα μας παρουσιάσει φωτογραφίες που απεικονίζουν τον ψυχισμό των ανθρώπων την περίοδο της καραντίνας στην Αθήνα.

«Βοήθεια σε ανθρώπους που θέλουν οπωσδήποτε να φωτογραφηθούν. Αυτός είναι ο κωδικός που χρησιμοποίησε η φωτογράφος Ντίνα Κουμπούλη προκειμένου να διεκπεραιώσει το φωτογραφικό της project που καταγράφει την πρωτόγνωρη εμπειρία της καραντίνας που έφερε ο covid-19 και μαζί τον ψυχισμό 35+1 κατοίκων της Αθήνας.

Ταράτσες, είσοδοι, μπαλκόνια, ακάλυπτοι, δρόμοι – το background των φωτογραφήσεων. Οικογένειες, ζευγάρια, παρέες, άνθρωποι μόνοι τους – μια περίεργη ανθρωπογεωγραφία.

Πρόκειται για το αυθεντικό documento μιας ιστορικής περιόδου και μαζί για μία ανθρώπινη κραυγή επικοινωνίας. Τέλος μια συμβολική χειρονομία, ένα χέρι που προσφέρεται τρυφερά στον συνάνθρωπο και επιβεβαιώνει ότι μαζί θα περάσουμε  κάθε δύσκολη συγκυρία. Το έργο τέχνης εν προκειμένω δεν περιορίζεται στο οπτικό αποτέλεσμα – περιλαμβάνει και την ιδέα πίσω από αυτό αλλά και την εκτέλεση του.

Η ιστορία αυτή είναι η αλήθεια μας.» – Αλεξάνδρα Κολλάρου, Επιμελήτρια 


Διάρκεια έκθεσης: 3 έως 31 Οκτωβρίου 2020

Ώρες επίσκεψης κοινού: 12.00 – 22.00

Χώρος: KOTES (X Booze) Κολοκοτρώνη 57, Σταθμός Μοναστηράκι

Είσοδος: Ελεύθερη

* Τηρούνται όλα τα μέτρα προφύλαξης για τον Covid-19. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη καθ όλη την διάρκεια της παραμονής σας στην γκαλερί και ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονων επισκεπτών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 9 άτομα.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5914 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top