Τέταρτο

“Back to Earth” – Έκθεση στην P gallery | sculpture


Στην έκθεση Back to Earth οι καλλιτέχνες Fanny Ferré και η Έυα Παπαδοπούλου συνδιαλέγονται με τα έργα παρότι από άλλες γενιές και άλλες εμπειρίες έχουν κοινά στοιχεία στα έργα τους.

Η  Fanny Ferré ασχολιόταν με το πηλό και τα κεραμικά, μετέπειτα δημιουργήθηκαν πολλά γλυπτά με μπρούτζο και πατίνες κρατώντας τα αρχικά στοιχεία των κεραμικών της. Δημιουργεί ανθρώπινες και ζωικές μορφές σε μεγάλα και μικρά μεγέθη, που δίνουν την αίσθηση της κινητικότητας αλλά είναι στατικά. Τα γλυπτά της έχουν άμεση επαφή με το πρωτόγονο, καθώς οι μορφές της μας θυμίζουν φυσικούς ανθρώπους που όπως παλιά είχαν άμεση επαφή με τη κοινότητα. Δείχνει την αρμονία φύσης, ανθρώπου και περιβάλλοντος. Συχνά στα πρόσωπα των μορφών που δημιουργεί η  Ferré, βάζει και δικά της χαρακτηριστικά κάνοντας έτσι την γλυπτική της ακόμα πιο προσωπική και εσωτερική.

​Η Έυα Παπαδοπούλου στα έργα της τα οποία είναι ανάγλυφες επιφάνειες από μάρμαρο δημιουργεί έργα μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο, τα οποία έχουν όγκο και μια αίσθηση κίνησης.  Η φύση βρίσκεται στο επίκεντρο της σκέψης της και της έρευνας της Έυας Παπαδόπουλου: την παρατηρεί, την νιώθει και στη συνέχεια αποτυπώνει την μοναξιά, την ανησυχία ή την επιβλητικότητα της. Είναι φανερό ότι θέλγεται από την ποικιλία των εντυπώσεων που της προσφέρει η περιδιάβαση στον τόπο της και συγκινείται με τις πτυχώσεις του εδάφους, τις εναλλαγές του φωτός τους σχηματισμούς των νεφών και των λουλουδιών, πάντα έχοντας στο νου την αίσθηση του ωραίου αλλά και τις αρχές της παράστασης και της τέχνης ως μίμηση της φύσης.

Πληροφορίες

Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαρτίου – 28 Μαΐου

Ωράριο: Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 19:00, Σάββατο 11:00 – 15:00

P gallery | sculpture, Κουμπάρη 6 Κολωνάκι, Αθήνα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map | τηλ: 210363563 | [email protected]


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10160 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top