“Jazz in Progress” στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το 4ο Heraklion Jazz in Progress Festival, το φεστιβάλ θεσμός πλέον για την τζαζ μουσική και το Ηράκλειο, πιστό στο θερινό ραντεβού του στο Αίθριο του ΠΣΚΗ, ανοίγει τη νέα περίοδο εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου με πέντε συναυλίες ξεχωριστών Ελλήνων καλλιτεχνών και ιδιαίτερων μουσικών σχημάτων.
Μέσα σε τρεις μέρες, το κοινό της τζαζ μουσικής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις συναυλίες σημαντικών καλλιτεχνών, χαρακτηριστικά δείγματα του εύρους όχι μόνο της ελληνικής τζαζ σκηνής, αλλά και των απρόσμενων συνδυασμών της με άλλα μουσικά είδη. Τον Σεπτέμβριο του 2022, η κλασική αμερικάνικη τζαζ συνομιλεί με την ευρωπαϊκή, τη σύγχρονη μουσική δημιουργία και την ελληνική παράδοση, με τη βυζαντινή και την έθνικ μουσική, τη RnB της δεκαετίας του ’60, τη funky και τη soul. Για άλλη μια φορά, το κοινό της τζαζ θα ζήσει στο Ηράκλειο τη συναρπαστική προσμονή του αυτοσχεδιασμού από έμπειρους, καταξιωμένους και από νέους, ταλαντούχους μουσικούς να αλληλοσυμπληρώνονται μέσα σ’ ένα κλίμα γιορτής και δημιουργίας.
Το Summer Jazz in Progress Festival ανοίγει την αυλαία των εκδηλώσεών του την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου με μια σπουδαία συναυλία με τον Σωκράτη Σινόπουλο και το κουαρτέτο του Metamodal. Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου συναντιούνται στη σκηνή μετά από δυόμισι χρόνια η γερμανίδα κλαρινετίστα Rebecca Trescher και ο έλληνας κιθαρίστας Γιώργος Ταμπάκης για να δημιουργήσουν τον δικό τους χαρακτηριστικό ήχο και ακολουθούν αμέσως μετά οι συνιδρυτές των Next Step, ο κιθαρίστας Θοδωρής Κότσυφας και ο πιανίστας Γιάννης Παπαδόπουλος. Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου η βραδιά ξεκινάει με ένα μοναδικό ταξίδι από την παράδοση ως την τζαζ, με οδηγό τον Μανώλη Κουτσουνάνο και την οκταμελή μπάντα του επί σκηνής, για να κλείσει με το ξέφρενο πάρτι των Soul Peanuts.
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Χρυσάννα Καρέλλη
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, εδώ.
Πληροφορίες
15 με 17 Σεπτεμβρίου 2022
Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Αίθουσα Συναυλιών, Λεωφ. Νικολάου Πλαστήρα 49, Ηράκλειο | Οδηγίες Πρόσβασης μέσω Google map
Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ (γενική είσοδος) και 8 ευρώ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών)
Πακέτο εισιτηρίων: Αγορά πακέτου εισιτηρίων για τις τρεις ημέρες του Φεσιβάλ με έκπτωση 10% επί του συνολικού κόστους. Η έκπτωση αφορά τα κανονικά εισιτήρια και εφαρμόζεται κατά την ταυτόχρονη αγορά εισιτηρίων στην ίδια συναλλαγή.
Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00 – τηλ. 2813409247) | ticketservices 1 ημ , ticketservices 2 ημ, ticketservices 3 ημ| Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης
Πακέτο εισιτηρίων: Από την καλλιτεχνική περίοδο 2022/23, το ΠΣΚΗ δίνει την δυνατότητα στους θεατές να προμηθευτούν συνδρομητικά πακέτα εισιτηρίων, επωφελούμενοι έκπτωσης έως και 20% επί των αρχικών τιμών. Τα συνδρομητικά πακέτα και τις εκπτώσεις αναλυτικά, μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Δωρεάν στάθμευση για τους θεατές στο πάρκινγκ του ΠΣΚΗ
Σχετικά με τον αρθρογράφο: tetartopress.gr
Έχει γράψει 13088 ΆρθραΣτο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES
Πάτρα: Η Πολυφωνική στην 6η Συνάντηση Χορωδιών
7 Ιουνίου 2023, 11:51Yiannis Kassetas presents: Lucid Dream live στο Poetry Bar
2 Ιουνίου 2023, 03:46
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ