Τέταρτο

236 Προβολές

“Paper Words” – Νέο single από τους Playground Theory


Paper words you whisper
plastic bags of kisses and I want more
Fireflies blazing stickers of a promise
bursting fingertips  on skin so red inside
and I want more


Το Paper Words είναι το νέο single από το επερχόμενο τρίτο album των Playground Theory, με τίτλο “Tears Go Upwards”.

Οι Playground Theory μας δίνουν ένα τρίτο κομμάτι από το επερχόμενο άλμπουμ τους.  Το Paper Words είναι ένα pop ψυχεδελικό ταξίδι που ξεκινάει από μια προσμονή για αυτό που δεν φαίνεται να έρχεται ποτέ και καταλήγει στην αγάπη για την διαδρομή.

Μετά από τα δύο πρώτα singles το σχήμα επιστρέφει σε Mediterranean ηχοχρώματα που πρωτοπαρουσίασε στο προηγούμενο άλμπουμ τους “Connect the Dots”  και θα είναι παρόντα και στην επερχόμενη του κυκλοφορία. Το υπνωτιστικό riff του “Paper Words” που εμπνεύστηκε ο συνεργάτης της μπάντας Αλέξης Μπασματζιάν αλλά και η πλούσια παραγωγή του Γιώργου Πρινιωτάκη που συνείσφερε επίσης  στον προγραμματισμό εγχόρδων, πλήκτρων και κρουστών, ολοκληρώνουν απροσδόκητα μεθυστικά την σύνθεση των PT.

Έχοντας κυκλοφορήσει δύο στούντιο album από την Puzzlemusik (Speaking of Secrets- 2013, Connect the Dots-2016), τα οποία έλαβαν πολύ καλές κριτικές από πολλά μουσικά site και περιοδικά (της Ελλάδας και του εξωτερικού), οι Playground Theory  ολοκληρώνουν την προετοιμασία της τρίτης κυκλοφορίας τους, η οποία θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2020.


Έχοντας φτάσει αισίως στο (συνολικά) 5ο single τους στην Puzzlemusik οι PT μας δίνουν ξανά ένα τραγούδι για b-side. Αυτή την φορά δεν είναι ένα remix ή άλλη εκτέλεση αλλά ένα ξεχωριστό κομμάτι. Το Mary ηχογραφήθηκε αρχικά για το Speaking of Secrets, ολοκληρώθηκε όμως μόλις πρόσφατα. Κινείται σε πιο Indie μονοπάτια σε σχέση με το πρόσφατο υλικό και προσπαθεί να μας βάλει σε μια εικόνα απόγνωσης: με το να απαξιείς οτιδήποτε στον κόσμο, κάποια στιγμή θα κοιτάξεις γύρω σου και δεν θα  υπάρχει κανείς.


Μίξη- παραγωγή- mastering και των δύο κομματιών: Γιώργος Πρινιωτάκης
Ηχογράφηση στα στούντιο Artracks.
Artwork: It’s Braining “Angelos Bolotos” http://itsbraining.com/

Οι Playground Theory είναι: Μάρσια Ισραηλίδη, Βαγγέλης Κατσουλάκης, Δημήτρης Νέγκας και από την τρέχουσα κυκλοφορία: Διαμαντής Καζούρης, Τόλης Μετζηδάκης

Σαν μουσικοί στο single συμμετείχαν επίσης: Γιώτης Πετρέλλης (Mary – κρουστά) | Αλέξης Μπασματζιάν (Paper Words – κιθάρα) | Δημήτρης Κατσικάδης (Mary – μπάσο)

Playground Theory : facebook | soundcloud | youtube | music.apple | spotify | instagramtwitter

Puzzlemusik: www.puzzlemusik.com/ | [email protected]soundcloud | facebook | twitteryoutube


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5150 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top