tetartopress

“Road to the Ocean”  – Σεμινάριο σύγχρονου χορού με τους Danae & Dionysios στο Art Evolution


Σεμινάριο σύγχρονου χορού με τους Danae & Dionysios στο Art Evolution στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 – Πέμπτη 30 Ιουνίου.

«Μέσω ενός συνδυασμού διαφορετικών πρακτικών, θα επικεντρωθούμε στη συνειδητότητα των κινητικών μας επιλογών. Θα πειραματιστούμε με την λεπτομερή κίνηση των χεριών και την επαφή των ποδιών μας με το έδαφος, καθώς θα παίζουμε γύρω από ποικίλες ρυθμικές δομές. Τέλος, θα μοιραστούμε επίσης μερικές φράσεις από το τελευταίο μας ντουέτο “Omen of Fάrιsa”».

Η Δανάη και ο Διονύσιος συνεργάζονται από το 2015 και μέχρι τώρα έχουν δημιουργήσει τρία έργα, το “UNCIA”, το “ΑΤΜΑ” και το “Free At Last : Rerooted”, καθώς επίσης και την ομπρέλα δράσεων για εξωτερικούς χώρους “Pilgrims”.
Ως μαθητές της φύσης, των ζώων της και των αυτόχθονων πολιτισμών δημιουργούν ιστορίες από τη μεριά αυτού που ήταν ή ακόμα είναι αδάμαστος. Πραγματικά γεγονότα και μύθοι φυλών και άγριων ζώων που δεν τα κατάφεραν ή δεν προσαρμόστηκαν, γίνονται ο καμβάς των ιστοριών τους. Στις δημιουργίες τους προτείνουν αρμονικές σχέσεις μεταξύ της φύσης και των πλασμάτων της, σπάζοντας τη στερεοτυπική ιεραρχία, ενώ η ονειρική ατμόσφαιρα που συνήθως αγκαλιάζει τη δουλειά τους, ταξιδεύει το κοινό σε μια διαμάχη μεταξύ χάους και τάξης. Προσπαθώντας να ισορροπήσουν ανάμεσα στο προσιτό και το πρωτοπόρο, υποστηρίζουν την ιδέα πως η τέχνη είναι ένα καθολικό μέσο επικοινωνίας το οποίο μπορεί να δημιουργήσει μία δυναμική και ταυτόχρονα εύθραυστη γλώσσα.

Μαζί δημιούργησαν το πρώτο τους έργο “UNCIA” που κάνει περιοδεία παγκοσμίως μετρώντας πάνω από 50 παραστάσεις σε 11 χώρες. Με το “UNCIA” έχουν κερδίσει το πρώτο και δύο επιπλέον βραβεία στο RIDCC του Ρότερνταμ και το δεύτερο βραβείο στο International Choreographic Competition του Αννόβερου. Στη συνέχεια, δημιούργησαν το “ΑΤΜΑ”, το οποίο έχει περιοδεύσει στην Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική και το “Free At Last”, μια παραγωγή του Theater Rotterdam, που στη συνέχεια εξελίχθηκε στο “Free At Last : Rerooted” με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Με πρωτοβουλία του Club Guy & Roni δημιούργησαν το video dance “Oasi” για ένα 24ωρο Art Carousel με σκοπό να υποστηρίξουν τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Επίσης, έχουν συνεργαστεί με τον Νίκο Λαγουσάκο και τη σκηνοθέτη Anghela Alό για την τελετή έναρξης του Noor Festival στο Riyadh της Σαουδικής Αραβίας με art objects του Robert Wilson. Το τελευταίο τους project, “Pilgrims”, έχει δομηθεί γύρω από τον άξονα της περαιτέρω εξωστρέφειας του σύγχρονου χορού στις ελληνικές επαρχίες, ενώ η τελευταία τους παραγωγή “Valley of the Hummingbirds” για το Staatstheater Braunschweig έκανε την πρεμιέρα της τον Φεβρουάριο του 2022.

Παράλληλα, δημιουργούν έργα και διδάσκουν για επαγγελματικές σχολές και μεταπτυχιακά προγράμματα χορού όπως το “Free Bodies” στη Βαρκελώνη, το “EPDC” στο Μπούργκος και το “Pera Gau” στην Κερύνεια, ενώ παραδίδουν σεμινάρια παγκοσμίως.

Πληροφορίες

Δευτέρα 27/06 – Πέμπτη 30/06

Κόστος: 50 ευρώ

facebook event

Εγγραφές και Πληροφορίες στα: [email protected] και  www.patrasartfestival.com

Patras Art Festival: www.patrasartfestival.cominstagram facebook

Φωτογραφίες: Pinelopi Gerasimou

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Joseph Roth «Ο τυφλός καθρέφτης»

Joseph Roth «Ο τυφλός καθρέφτης»

Σε αυτό το βιβλίο συστεγάζονται το ομώνυμο κείμενο «Ο τυφλός καθρέφτης», με τον υπότιτλο «ένα μικρό μυθιστόρημα», καθώς και το ...
Mask Of Prospero, Saisei 再生, Till Silence Breaks, Kiss Me Cleopatra live στο An

Mask Of Prospero, Saisei 再生, Till Silence Breaks, Kiss Me Cleopatra live στο An

Στις 5 Νοεμβρίου στο An Club, ένα live αναμένεται να μας επιστρέψει σε παλιές καλές εποχές. Τρεις νέες μπάντες, με ...
Μικρασιάτικο γλέντι στην πλατεία του Αγ.Παύλου στο Μεταξουργείο

Μικρασιάτικο γλέντι στην πλατεία του Αγ.Παύλου στο Μεταξουργείο

Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών που διοργανώνεται για 10η χρονιά ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις του την Κυριακή 9 Οκτωβρίου με μια ...
"Quintessence" - Νέο single & video του Billy Pod

“Quintessence” – Νέο single & video του Billy Pod

Με αφορμή του δεύτερου σκέλους της περιοδείας του στη Μεγάλη Βρετανία ο Billy Pod   κυκλοφόρησε το single “Quintessence” την Παρασκευή ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 11053 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top